Főoldal / Házi Praktikák ! / Duguláselhárítás gyorsan és egyszerűen

Duguláselhárítás gyorsan és egyszerűen

Nincs is attól rosszabb reggel, amikor a gyors mosogatás, zuhanyzás, esetleg fogmosás közben észreveszed, hogy eldugult a lefolyód. Te is jártál már így? Ne induljon rosszul a reggeled, találd meg az optimális megoldást!

A lefolyódugulás rendkívül gyakori jelenség, hiszen számos tényező okozhatja, például az ételmaradék, a hajcsomók, a fölöslegesen sok sampon vagy akár a mosogatószer. 

Most javaslunk neked néhány jó praktikát, amelyekkel pillanatok alatt kitisztíthatod a lefolyódat, bármilyen makacs szennyeződésről is legyen szó.

A szódabikarbóna és az ecet természetes és hatékony megoldások

Az ecet és a szódabikarbóna nemcsak főzéshez-sütéshez lehetnek jó alapanyagok, hanem a lefolyók tisztításában is nagy segítséget nyújthatnak. A két termék együtt tökéletes, természetes adalékanyag, amelyek néhány másodperc alatt megszünteti a dugulást. Ez a házi készítésű szer kíméli a csővezetékeket, és nyilván pénztárcabarát is.

A lefolyókba félpohárnyi szódabikarbónát, majd egyből utána egy egész pohár ecetet szükséges önteni, így képes a megfelelő hatást kiváltani. A szódabikarbóna rögvest habzásnak indul az ecet hatására, amely a savak keletkezésének az egyik jele. A habzás csillapodása után először forró, majd hideg vizet kell engedni a lefolyóba.

A bórax és a forró víz is csodákra képes

A bórax egy a patikában beszerezhető színtelen kristályokból álló kémiai anyag. Széleskörű felhasználási területei között megtalálható a tisztítás is. Az eltömített lefolyók nagy ellensége, ugyanis forró vízzel párosítva ragyogó hatást képes kiváltani. Az eltömődés megszüntetéséhez fél pohár bórax és két pohár, forrásban lévő víz szükséges. A keverék megközelítőleg 15-20 perc alatt fejti ki hatását.

A lefolyócső tisztító granulátum még mindig a legjobb választás

Ha nincs kedved saját tisztítószert gyártani, a legegyszerűbb megoldás a boltokban kapható lefolyócső tisztító granulátum megvásárlása.  A számos különböző vegyi anyag kombinálásából létrehozott szerek a csövekben, szifonokban található felhalmozott szennyeződésektől is megszabadítanak, ezáltal teljes átjárhatóságot biztosítanak a lefolyócsövekben. A tisztítószerek feloldják a konyhai és fürdőszobai szerves hulladékot. Rendszeres használattal megelőzhető általuk a lefolyók eldugulása.

Nézd meg ezt is!

Smink és gyereknevelés

Ma már akár tinédzsernek sem kell lennie egy lánynak, és megjelenik rajta a smink. Nem …