Főoldal / Házi Praktikák ! / Szabadulj meg az idegtépő szúnyogoktól öt másodperc alatt

Szabadulj meg az idegtépő szúnyogoktól öt másodperc alatt

Ahogy beköszönt a jó idő, sajnos a szúnyogok is berepülnek az életünkbe. Ezek a kis, rendkívül zavaró ízeltlábúak a zümmögésükkel kellemetlenséget, a csípéseikkel erős irritációt okozhatnak. Mindezért legtöbben arra törekszünk, hogy minél hamarabb megszabaduljunk tőlük.

Sokan azt várják, hogy a szúnyogokat a levegőből, kémiai úton irtsák, de az idei évtől ez a módszer már nem alkalmazható. A repülőgépes irtást ugyanis egy új jogszabállyal betiltották, a forgalomban lévő kémiai szerek légi permetezése már nem engedélyezett. Így most mindenképp nekünk kell fellépnünk a csípőszúnyogok ellen.

Lássunk most néhány gyors technikát, amelyekkel akár öt másodperc alatt szúnyogmentessé válhat a közvetlen környezetünk.

Természetes megoldások

A szójabab olaj taszítja a szúnyogokat, így hatásos lehet a távolmaradásuk eléréséhez. Ez az eljárás akár másfél órára is távol tartja az ízeltlábú barátainkat. A citrom-, cédrus-, borsmenta-, citromfű-, és eukaliptusz kivonatok rövidebb ideig hatnak, de szintén hatásosak lehetnek. Ezek a praktikák a szabadban való tartózkodáshoz is alkalmasak lehetnek, de ha a kenegetés nem vonzó megoldás, az almaecet-csapda is megfelelő választás. Az almaecet illata csábítja a szúnyogokat, így egy tálkába öntve eredményes lehet, ugyanis a szúnyogok helyettünk, inkább az illatos ecetfajtát választják majd.

Szúnyogirtók

Az egyik legnépszerűbb megoldás a szúnyogirtó aeroszol. Ezeknek számos fajtája megtalálható a boltok polcain, de nem mindegy, hogy milyet választunk. Az Unitox légy- és szúnyogirtó egy illatosított aeroszol, és akár öt másodperces permetezés után is képes hatni. A permetszer fújása közben figyelni kell, hogy evőeszközre, gyerekjátékra, élelmiszerre ne kerüljön belőle, mivel káros anyagokat tartalmaz. A szúnyogirtók csak a zárt térben lévő rovarokat pusztítják el.

A szél ereje

A szúnyogok nem igazán tudnak mit kezdeni a széllel, így ezt is be lehet vetni ellenük. Nyilván szélvihart nem lehet egy csettintésre generálni, de nincs is szükség erre. A ventilátor tökéletes eszköz a rovarok ellen, mivel épp megfelelő mértékű légmozgást képes létrehozni. A ventilátor egyetlen hátránya, hogy természetesen csak bizonyos közegben képes megfelelő ellenszerként működni, de például egy szobában, alvás közben távol tartja tőled a zavaró kétszárnyúakat. 

Nézd meg ezt is!

Smink és gyereknevelés

Ma már akár tinédzsernek sem kell lennie egy lánynak, és megjelenik rajta a smink. Nem …