Tavasszal a zsenge zöldségek, a lédús gyümölcsök, a ropogós saláták már önmagukban is szuperek tudnak lenni. Mivel nyárelőn amúgy sem árt egy kis méregtelenítés és vitaminbomba a szervezetnek, nagyon jó ötlet, ha ilyenkor időszakosan ráállsz a salátákra. Hús mellé köretnek, vagy húsos salátának is nagyszerű választás. Szerencsére ehhez friss hozzávalókat akár otthon a kertben, de a piacon és bármelyik közértben, vagy zöldségesnél is be tudsz szerezni.
Ezt megkoronázva, van most egy fantasztikusan könnyű, tavaszi saláta receptünk számodra, ami a saláta mellett azért is nagyon egészséges, mert lazaccal kell elkészíteni. És nagyon hamar el tudod készíteni, így az idődet sem veszi nagyon el. Íme:
Kapros lazac saláta
Hozzávalók
- 4 szelet füstölt lazac
 - 1 ek görög joghurt
 - 1 ek juhtúró
 - 2 db tanyasi tojás
 - 1/2 fej saláta
 - 1 db uborka
 - 5-6 db koktél paradicsom
 - 1 csokor kapor
 - só
 - frissen őrölt bors
 - 1 ek olívaolaj
 - 4 szelet pirított magos kifli
 
Elkészítése
- A túrót keverd össze a joghurttal, locsolj hozzá olívaolajat, majd az apróra vágott kaporral, borssal és kevés sóval ízesítsd.
 - Ezután a lazacszeletek kétharmadát töltsd meg a kapros krémmel, ezután tekergesd fel őket finoman. A tojásokat keményre kell főznöd, majd a maradék lazacot csíkokra szeleteld.
 - Egy salátatálon ízlés és gusztus szerint rendezd el a lazacokat, a tojásokat, a felszeletelt uborkát, a salátaleveleket és a koktélparadicsomokat.
 - Végül frissen aprított kaporral szórd meg, és a megmaradt túrós-joghurtos krémet is ráöntheted.
 - Pirított kiflivel vagy kenyérszeletekkel érdemes tálalni.
 
Praktikus Háziasszonyok Tippek, trükkök háziasszonyoknak
		