Főoldal / Házi Praktikák ! / Háziállatok a lakásban

Háziállatok a lakásban

Számos kihívás elé állítják a háziasszonyokat a lakásban tartott állatok, ezért most elhoztunk néhány praktikát, amivel kisállatok mellett is ragyogó és illatos lehet az otthonod.

A padló tisztán tartása

Ha a kedvenceiddel élsz, akkor az egyik legfontosabb a padló tisztán tartása, mind a külcsín, mind az egészség szempontjából. Hatásos trükk, ha egy kis ecetet öntesz a felmosóvízbe, amitől nemcsak fényesebb lesz a padló, de ez egyben fertőtlenít is, valamint semlegesíti a kellemetlen szagokat.

Az elhullajtott szőr száműzése a lakásból

Biztosan számos praktikát hallottál már arra, hogyan szabadulhatsz meg az elhullajtott állatszőrtől, de mi most azokat osztjuk meg veled, amik valóban hatékonyak.

A szőr eltávolítása a padlóról egyszerű, gyakori porszívózással meg lehet oldani, persze a legkényelmesebb a robotporszívó. De nem ilyen egyszerű feladat a szőr eltávolítása a textil bútorokról. Ami a leginkább képes megbirkózni a feladattal, az a gumibetétes ablaklehúzó. Csak húzd végig szárazon a felületen, és begyűjti, szinte magához vonzza a szőrszálakat, te pedig könnyedén összeszedheted a végén.

Használj antisztatikus spray-t! Ez egy védőréteget képez a szöveten, aminek köszönhetően a szőrszálak nem képesek megtapadni rajta.

De akár meg is előzheted a szőr felhalmozódását! Gyakori fésüléssel, és persze ha a megfelelő eszközöket használod ehhez, csökkentheted az elhullajtott szőr mennyiségét. A megfelelő fésűk kiválasztásához konzultálj az állatorvossal, vagy a kutya- cica kozmetikussal.

Koszos mancsok ellen

Biztosan veled is előfordult már, hogy egy sétából hazaérve a kutya széthordta a koszt a lakáson. De nemcsak a saras időben érdemes gondoskodnod a séta utáni tappancs mosásról, hanem gondolnod kell a nem látható szennyeződésekre is. Készíts ki az ajtó mellé egy kis tál kutyasamponos vizet és egy törölközőt, így belépve azonnal túl lehetsz kedvenced megmosdatásával.

A kellemetlen szagok elűzése

Minden állatnak van egy természetes szaga. Akkor is, ha tiszta, ha rendszeresen fürdeted és ápolod. Lehet, hogy te nem is érzed, de a vendégeid biztosan. Ezért azoknak, akik háziállatot tartanak a lakásban, mindig érdemes kéznél tartani egy hatékony légfrissítő sprayt, és bizonyos időközönként felfrissíteni a lakásban a levegőt.

Nézd meg ezt is!

Miket ne hagyj elől a gyerek miatt?

Általában tudják a szülők, hogy mit ne hagyjanak elől akkor, amikor a gyermek “önjáró” lesz. …