Főoldal / Fertőtlenítés / Így zárhatod ki a vírusokat a lakásodból

Így zárhatod ki a vírusokat a lakásodból

Összeszedtünk néhány szabályt, amiket ha betartasz, akkor biztonságban tudhatod a családodat a veszélyes vírusokkal és fertőzésekkel szemben.

Hazaérkezés utáni rutin

Legyen egy rutinod, amit minden alkalommal megteszel, miután belépsz az ajtón, hogy elkerüld a kintről bevitt fertőzéseket. Ilyenkor moss kezet, lehetőleg használj olyan szappant, ami egyben fertőtlenít is. Ha tömegközlekedéssel jársz, érdemes át is öltözni, hiszen ezeken az eszközökön nem tudhatod, hogy ki ült előtted a széken, és a ruháddal is számos szennyeződést bevihetsz a lakásba.

Háziállatok

A háziállatok is sok baktériumot hordozhatnak. Nagyon fontos odafigyelni rá, hogy a lehető legtisztábban tartsd az állatok ketrecét, fekvőhelyét, vagy játékait. Kifejezetten érvényes ez a kutyákra, hiszen velük nap mint nap lemész az utcára sétálni, ahonnan bármilyen fertőzést  összeszedhetnek.

Takarítás

Elengedhetetlen a rendszeres takarítás. Ha az itt felsorolt dolgokra mind odafigyelünk, akkor is óhatatlanul bekerül a szennyeződés a lakásba. Hetente legalább egyszer érdemes fertőtleníteni a padlót, lecserélni a kéztörlőket, és áttörölni a gyakran használt felületeket.

Rend

Egy rendezett lakásban sokkal könnyebb tisztaságot tartani. De a rend azért is fontos, hogy higiéniai szempontból is mindennek meglegyen a maga helye. Figyelj rá, hogy az utcán, a kertben használt tárgyak a lakáson belül is elkülönüljenek.

Hasznos szokások

Az egyik leghasznosabb szokás, hogy ne menj be a lakásba cipővel, mivel a cipő talpán rengeteg baktérium található. Ha teheted, hagyd a küszöbön kívül a cipőket. Ha ez nem lehetséges, akkor mindenképpen érdemes kizárólag az előszobára korlátozni a cipős részleget. Ugyanilyen hasznos lehet a táskák rendszeres tisztítása, hiszen ezek mindenhol velünk vannak, számos helyre letesszük őket, így növelhetik a megbetegedések esélyét.

Gondold át te is a napi rutinodat, és azokra a teendőkre, tárgyakra, amik fertőzést jelenthetnek, alakíts ki olyan szokásokat, amikkel megelőzheted a kórokozók terjedését!

Nézd meg ezt is!

Miket ne hagyj elől a gyerek miatt?

Általában tudják a szülők, hogy mit ne hagyjanak elől akkor, amikor a gyermek “önjáró” lesz. …