Főoldal / Csináld magad / Ötletes és mutatós húsvéti díszek, házilag

Ötletes és mutatós húsvéti díszek, házilag

Nem kell vagyonokat költeni ahhoz, hogy hangulatos húsvéti díszektől hemzsegjen az otthonunk. Néhány apró, leleményes megoldással és egy kis kézügyességgel csodákra lehetünk képesek. A házi dekorálásban nemcsak a végeredmény értékes, hanem a készítési folyamat is, amely valódi élménnyé válhat. A folyamatot biztosan a gyerekek is élvezni fogják!

Íme, néhány egyszerű és izgalmas tipp a húsvéti díszítéshez.

1.Tojásfa barkából

A barka fontos húsvéti jelkép. A növény virágzása általában megelőzi az ünnepet, így akinek van lehetősége barkát szedni, időben vágja le azokat.

A barka egyszerűen, vázába rakva is csodálatos, de bátran feldobhatjuk néhány színes papírtojással is. A díszek minél színesebbek, annál mutatósabbak. Nincs másra szükség hozzájuk, csak színes papírra, és néhány szalagra.

2. Ötletes tojások

A húsvét és a tojások mára szorosan összeforrtak. A hagyományos mintáktól néha érdemes kicsit elszakadni és valamilyen rendhagyó, akár vicces festéssel előállni. A munka során figyeljünk arra is, nehogy elmaszatoljuk, így rendszeresen töröljük le a kezünkre kerülő festéket.

A színes tojásokat rakjuk vissza a tartójukba, hiszen rendkívül jól mutatnak, ha így helyezzük ki őket otthonunk egyik frekventált pontjára.

3.  Húsvéti nyuszi

Bár a húsvéti nyúl csak a 19. században terjedt el Magyarországon, az állatot ma már egyértelműen az ünneppel kötjük össze. A dekorációk közül semmiképp nem maradhat ki a nyuszi, főként a kisgyermekes családokban. A gyerekek imádják a szőrös állatot.

A nyúlformák sablon segítségével színes papírokból egyszerűen kivághatók.

Reméljük mindenki megtalálja a számára szimpatikus húsvéti dekorációt.

Kellemes hangolódást és készülődést kívánunk!

Nézd meg ezt is!

tábor

Nyári tábor előtt álltok? Így készülj, hogy ne sírás legyen a vége!

A nyári szünet a szülők számára nem csak játék és mese. Rengeteg logisztikával, tervezéssel, szervezéssel …