Főoldal / Házi Praktikák ! / 5 praktikus ötlet kis fürdőszoba berendezéséhez

5 praktikus ötlet kis fürdőszoba berendezéséhez

Kis fürdő optimális beosztását nem egyszerű megtervezni. Pedig a legtöbb lakásban épp ennek a helyiségnek a méretével spórolnak. A berendezésekor a dizájn mellett fokozottan figyelni kell a praktikumra is. Mindennek helyet kell találni, miközben a fesztelen mozgásra is elegendő teret kell hagyni.

Nézd át az alábbi öt tanácsunkat, hogy a felújításkor vagy átalakításkor célszerűen rendezhesd be a fürdőszobádat.

1.  Lekerekített formák

A szögletes bútorok, mosdó értékes helyet vehet el, és akár zavaró is lehet, ugyanis rendszeresen beleütközhetünk a kiálló sarkakba. Ehelyett a lekerekített formák mellett érdemes dönteni.

2. Zuhanyfüggöny

Üvegajtó helyett kicsi fürdőbe praktikusabb választás a zuhanyfüggöny. Talán nem ez a legelegánsabb megoldás, de rengeteg területet szabadít fel.

3. Kihasznált sarkok

A legtöbb helyen a sarkok kihasználatlanok maradnak. Ennek azonban nem kell feltétlenül így lennie. Egy kisebb méretű mosdó a sarokba is szerelhető. Így egyből kikerül az útból.

4. Méretes tükör

A fürdőszobában tükör jellemzően csak a mosdó fölött van. A mérete kiterjesztésével azonban vizuálisan nagyítható a tér és lehetőséget ad arra, hogy akár egyszerre ketten szépítkezzenek előtte.

5. Hasznosított falfelületek

Ha a fürdőszobai holmiknak máshol nincs hely, ki kell használni az összes rendelkezésre álló falfelületet. Ha másra nincs lehetőség, a kisebb, nyitott polcok is tökéletesek lehetnek. Ezek akár a mosdó körül vagy a WC fölött is elhelyezhetők.

Nézd meg ezt is!

tábor

Nyári tábor előtt álltok? Így készülj, hogy ne sírás legyen a vége!

A nyári szünet a szülők számára nem csak játék és mese. Rengeteg logisztikával, tervezéssel, szervezéssel …