A klasszikus amerikai szendvics könnyedén izgalmas és ínyenc ételkülönlegességé tehető, csak egy kis találékonyság kell hozzá. Ahogy a hamburger is egyre több verzióban kapható már, úgy a hot dog is bátran variálható. Készítsd el te is egy kicsit másképp, használj különleges hozzávalókat.
Ha hirtelen nincs semmi ötleted, ne aggódj, hoztunk neked néhányat!
Zöldséges hot dog
Először is a kiflit béleljük ki egy-egy salátalevéllel. Majd tegyük hozzá a karikákra vágott paradicsomot és a sült hagymát. Végül mehet bele a főtt virsli, reszelt sajt és a csalamádé. Süssük, míg elég ropogós lesz, majd bolondítsuk meg ketchuppal, majonézzel és mustárral.
Egzotikus hot dog
Talán erre sosem gondolnál, de a virsli tökéletesen passzol az ananásszal is. A kiflibe nyomjunk mustárt, ketchupot, majonézt, tegyük bele a főtt virslit, majd mehet rá az ananászkocka és a negyedelt főtt tojás.
Tüzes hot dog
A szendvics két fontos hozzávalóját, a mustárt és a ketchupot száműzzük és helyettesítsük tüzes alapanyagokkal. A virslit apróra vágott lilahagymával szórjuk meg, majd chilivel és édes-savanyú szósszal koronázzuk meg. Aki szereti az intenzív, csípős ízeket imádni fogja ezt az extrém változatot.
Dupla húsos hot dog
Ki mondta, hogy a hot dogba az egyedüli hús a virsli lehet?
Baconnal tekerjük be a virslit, majd tegyük sütőbe és megközelítőleg 10 perc alatt süssük készre. A kifliket vágjuk fel, tegyük bele a baconos virsliket és már mehet is vissza a sütőbe néhány percre.
Egy kis tejfölbe szórjunk vegetát és öntsük rá a baconos virslire. Ezután jöhetnek a zöldségek (paprika, koktélparadicsom, vöröshagyma), sajt (füstölt trappista), végül pedig a klasszikus mustár, majonéz, ketchup trió.
Jó étvágyat kívánunk a különleges, kalóriadús hot dogokhoz!