Főoldal / Házi Praktikák ! / Itt az ősz! Hangolódj rá ezekkel az egyszerű dekorációs tippekkel
ősz

Itt az ősz! Hangolódj rá ezekkel az egyszerű dekorációs tippekkel

Beköszöntött az ősz és bizony tudjuk, hogy ez nem olyan pozitív élmény mindenki számára. Vége a meleg napsütésnek és a nyári szabadságot lassacskán felváltja az esős, hűvös ősz. Ráadásul egyre korábban borul ránk a sötétség is. Az azonban vitathatatlan, hogy számos csoda vár minket most is, a gyönyörű színektől kezdve, a rengeteg dekorációs lehetőségen át, a bekuckózós délutánokig. A forró csokiról meg már ne is beszéljünk.

Mivel teheted még különlegesebbé az őszre való hangolódást?

A lakás őszre hangolásával! Itt az ideje, hogy  otthonodat is őszi színekbe öltöztesd, mi pedig ehhez adunk némi segítséget az alábbi cikkünkben.

Virágok, díszek az asztalra

Nagyon sok csodás elem van, amivel asztaldíszt varázsolhatsz az étkezőasztalra vagy akár a nappali dohányzóasztalára.

1. Csokor. Állíts össze egy csokrot ágakból, sárga és piros virágokból. Tedd bele egy szép vázába és tegyél mellé egy gyümölcsöstálat, esetleg tobozokat.

2. Kisebb virágcsokor. Állíts össze egyszerű, de csodás szirmos virágokból egy kisebb csokrot. Lehet ugyanolyan fajta, csak épp az ősz különböző színeiben. Gyönyörűen mutat egy kisebb dohányzóasztalon.

3. Asztaldísz. Ha inkább asztaldíszt szeretnél virágcsokor helyett, akkor vegyél elő egy kosarat, esetleg egy csinos tálat, aminek van pereme. Pakold meg mindenféle őszi jóval. Például, tobozok, gesztenye, gyümölcsök, akár egy-egy művirág vagy mini sütőtök is mehet bele. És akkor már a gyertyát se felejtsd ki repertoárból.

Mécsesek, díszek a polcokra

Vannak a lakásban kihasználandó felületek, ahova lehet mindenféle szívmelengető apróságot pakolni? 

Ha igen, akkor semmiképp se hagyd ki, hogy legalább néhány dolgot tegyél ezekre a helyekre!

1. Például mécseseket. Csinálhatsz te magad is őszi mécsest, néhány toboz, esetleg mogyoró vagy gesztenye segítségével. Tedd őket a mécsesbe, úgy hogy a gyertya emelkedjen ki közöttük.

2. Használj faleveleket! Ragaszd egy szélesebb pohár vagy mécses köré és tegyél bele egy gyertyát. Gyönyörűen megvilágítja a gyertya fénye a leveleket. 

3. Sütőtök

Ősszel már szinte bármikor kiteheted a megmunkált sütőtököt a méltó helyére. Ezzel persze van egy kis munka, de minden bizonnyal megéri a fáradozást. 

Falevelek a függönyre, ablakra

Mit szólnál ha falevelek lógnának le az ablakról vagy a falról? Nagyszerű csüngő falevél díszeket lehet kapni, de otthon megcsinálni sem olyan egetrengető feladat. Sőt, még a függönyöd díszeként is megjelenhet néhány belőlük.

Ha tovább akarod fokozni, világító falevélfűzéreket is lehet kapni. Ugyan, még nincsen karácsony, de egyre hamarabb kezd sötétedni és miért ne dobhatnád fel a lakás hangulatát egy  kifejezetten őszi stílusú világítással?

Őszi képek a falra

Tegyél néhány őszi stílusú képet a falra. Nemcsak gyönyörűek maguk a festmények, de kiemelik számodra az ősz minden szépségét és varázsát.

Díszpárnák a kanapéra

Végül, de nem utolsó sorban, tegyél néhány díszpárnát a kanapéra őszi színekben. Ha van díszpárnád, semmi gond, tudsz hozzájuk venni csak párnahuzatot is. Itt csakis a szín a lényeg.

Remélem tetszett ez a néhány tipp és tudtunk ihletet is adni, hogy hogyan hozd ki a legjobbat és a legtöbbet az őszből. De ha nem csak hangulatossá, hanem illatossá is szeretnéd tenni otthonod, mindenképp nézz bele korábbi cikkünkbe is!

Nézd meg ezt is!

Fahéjas csiga

Ínycsiklandozó cinnamon roll: A tökéletes fahéjas csiga receptje

A fahéjas csiga, vagy más néven cinnamon roll, egy olyan sütemény, amely az édes péksütemények …