Ez a mézes-diós narancsos pite egy igazi mestermű, mely a sütés örömét hozza el otthonunkba. A dió ropogása, a méz édes íze és a friss narancs illata együtt egy valódi gasztronómiai élményt teremtenek. Bármilyen alkalomhoz illik: legyen az egy családi összejövetel, ünnep vagy egyszerűen csak az édes ízek szerelmeseinek egy meglepetés.
Hozzávalók:
- 2 csésze (250 g) finomliszt
- 3 és fél csésze (396 g) felaprított vegyes dió (diófélék, kesudió és mandula)
- 1 és fél csésze (340 g) sótlan vaj
- ⅔ csésze (80 g) porcukor
- fél csésze (110 g) barna cukor
- fél csésze (170 g) méz
- 3 evőkanál (45 g) habtejszín
- 1 evőkanál (3 g) narancshéj

Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Kenj ki két kivehető aljú, karimás piteformát.
- Egy aprítógépbe keverd össze a lisztet, 1 csésze (113 g) diót, ¾ csésze (170 g) vajat és a porcukrot, amíg az összetevők finom morzsássá válnak és összeállnak. Nyomkodd a kekszkeveréket az előkészített formák aljára és oldalára.
- Süsd aranybarnára a széleit, 7-10 perc alatt.
- Egy közepes lábasban forrald össze a barna cukrot, mézet, tejszínt, narancshéjat, a megmaradt 2 és fél csésze (283 g) diót és a maradék ¾ csésze (170 g) vajat közepes lángon, majd forrald egy percig. Öntsd a forró masszát a piteformákba. Hagyd állni, amíg megdermed, körülbelül 2 órán keresztül.
Jó étvágyat kívánunk!
Ha pedig a pite sütése során piszkos lett a konyha, arra az esetre is van egy jó tippünk! A BradoLife univerzális felületfertőtlenítő szó szerinti csoda a tisztaság és higiénia terén. Különleges formulája nem csupán hatékonyan tisztítja a felületeket, hanem még a ragacsos területekről is könnyedén eltávolítja a szennyeződéseket, anélkül, hogy károsítaná azokat.
