Főoldal / Praktikus megoldások / 5 praktikus tipp a hófehér függönyökért

5 praktikus tipp a hófehér függönyökért

Praktikus tippek, praktikus háziasszonyoktól

Rend a lelke mindennek. A lakás szép tisztaságához nélkülözhetetlenek a vakítóan fehér függönyök, amelyek igazi díszét képzik a szobáknak. Nehéz azonban ezt mindig patyolat tisztán tartani. Az idő múlásával a függönyeink sajnos beszürkülnek, ami a nyitott ablakból bejövő por és a folyamatos mosás eredménye. Nem kell azonban rögtön a pénztárcánk mélyére nyúlni és új függönykészletbe beruházni, akkor ha már nem a régi pompájukban tündökölnek függönyeink. Szerencsére van öt olyan egyszerű és jól bevált tippünk, amelyek képesek újjá varázsolni a szoba legfőbb díszét:

  1. Ma már egyre elterjedtebb és szinte minden háztartásban megtalálható a szódabikarbóna. A tökéletes takarító-, és szagtalanító csodaszer a függönyfehérítésre is kiválóan alkalmas. Szerencsére áztatást sem igényel, mindössze adj egy csomag szódabikarbónát a mosóporodhoz, indítsd el a szokásos függönymosó programot és a gép el is végzi helyetted a feladatot. A szódabikarbóna kiválóan fertőtlenít, fehérít, és ráadásul olcsó is. 

2. A trisó gyakori használata nem elterjedt, pedig ez is igazi csodaszer. Sokan csak vízlágyítóként használjuk, pedig kiválóan megállja a helyét fehérítőként is. Adj egy kanállal a mosóporhoz, és a szokásos programmal mosd ki a függönyöket. Meg fogsz lepődni milyen fehérré válik a függönyöd.

3.Nem a legolcsóbb megoldás, de annál hatékonyabb. Áztasd hígítatlan langyos citromlébe legalább fél órára a függönyeid, majd öblítsd ki azt. Nemcsak fehér, de illatos is lesz a függönyöd.

4.Ha nem vagy a gépi függönymosás híve, akkor sincs probléma, hiszen kézzel is szép fehérré varázsolhatod a függönyöd. Ehhez mindössze egy csomag sütőporra lesz szükséged. A sütemények leggyakoribb alapanyaga nemcsak fehérré, de lágy esésűvé is teszi a függönyöket. Adj egy csomag sütőport 10 liter vízhez és áztasd benne azt pár órán keresztül, utána pedig csak öblítsd át mosószeres vízben.

5.A fent említett taktikákban sokan nem hiszünk, hiszen igaz hatnak, de azért mégsem mindig azt a hatást hozzák, amilyet szeretnénk elérni. A biztos eredmény érdekében használd a Splash függönytisztító, amely nemcsak patyolatfehérré varázsolja a függönyeidet, de mosást követően még a szennyeződések lerakodását is hosszú időn keresztül meggátolja.

A keményítőt is tartalmazó, hosszan tartó illattal rendelkező függönyfehérítőnek köszönhetően nemcsak hófehér, de jó tartású is lesz a drapéria. Használhatod akár kézi-, akár gépi mosáshoz is. Az eredmény garantált lesz bármelyik mellett is döntesz!

Removing stain from white shirt measuring determent by hand

Nézd meg ezt is!

1 perc alatt illatos lehet a függönyöd, így csináld!

A függönymosás kevés háziasszony kedvenc házimunkái közé sorolható, hiszen gondoljunk csak bele mekkora macera! Felmászni a …