Főoldal / Házi Praktikák ! / Top 3 karácsonyi sütemény recept, amit mindenki imádni fog

Top 3 karácsonyi sütemény recept, amit mindenki imádni fog

A karácsony sokaknál nemcsak az együtt töltött időről, a családi programokról és a pihenésről szól, hanem a mennyei ételekről is. Ebben az időszakban nemcsak a gasztronómia szerelmesei ragadnak fakanalat, hanem azok is, akik a szabadidejüket jellemzően nem a konyhában töltik.

Cikkünkből most három olyan ellenállhatatlan, mégis egyszerűen elkészíthető sütemény receptet ismerhetsz meg, melyeket egy kis elszántsággal bárki el tud készíteni.

1. Brownie

Hozzávalók:

  • 10 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 30 g cukrozatlan kakaópor
  • 220 g étcsokoládé
  • 120 g vaj
  • 75 g nutella
  • 3 db tojás
  • 150 g cukor
  • 1 tk vanília kivonat

Elkészítés:

A lisztet, a sót és a kakaóport keverjük el egy tálban, majd tegyük félre.

A csokit, a nutellát és a vajat olvasszuk meg vízgőz felett, ezután pedig ezt is tegyük félre.

A tojásokat a cukorral verjük fel, majd adjuk hozzá a vanília kivonatot és keverjük el ezzel is. Ezután folyamatos keverés mellett csorgassuk bele a csokis masszába a tojásos keveréket, végül a lisztes keveréket is.

Egy 20×20-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele és simítsuk el a keveréket. Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt süssük készre, majd miután kihűlt, felszeletelhetjük és fogyaszthatjuk is.

2. Kókuszgolyó

Hozzávalók:

  • 50 dkg háztartási keksz (darált)
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mk rumaroma
  • 2 dl tej
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A kókuszreszelék kivételével az összes hozzávalót dolgozzuk össze. Nedves kézzel formáljunk golyókat a masszából, és egyenként forgassuk meg a kókuszreszelékben.

A kész kókuszgolyókat, fóliával letakarva, kb. két órára tegyük a hűtőszekrénybe , hogy megkeményedjenek.

3. Nutellával töltött keksz

Hozzávalók:

  • 22 dkg finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg nutella

Elkészítés:

A nutella kivételével a hozzávalókat dolgozzuk össze, majd 15 percre tegyük be a hűtőbe. A tésztát megközelítőleg 3 mm vastagra nyújtsuk, és tetszőleges formákat szaggassunk belőle.

Közben a nutellát tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen. Kis golyókat szedjünk ki belőle, amiket a kiszaggatott tésztadarabok egyik felén lapogassunk el. Ezeket fedjük le a szintén kiszaggatott tésztadarabokkal, és a széleket nyomkodjuk össze.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon, 10-15 perc alatt süssük készre.

Jó étvágyat kívánunk!

Nézd meg ezt is!

Téli bőrápolás.

A bőrápolás fontossága ősszel: Hogyan készüljünk fel a télre?

Az őszi időszak különleges kihívások elé állítja a bőrünket: a hűvös, szeles idő, a csökkenő …