Főoldal / Házi Praktikák ! / 5 praktika a kényelmes strandolásért
strandolás

5 praktika a kényelmes strandolásért

Nem is gondolnád, hogy milyen tárgyaknak veheted hasznát a vízparton. Mi most összegyűjtöttünk néhány jó ötletet, hogy a strandolás igazán komfortos és pihentető legyen számodra. Nézzük is a listát!

1. Ruhacsipesz

Nincs idegesítőbb annál, mint amikor a szél folyamatosan elfújja a törölközőnket vagy a kalapunkat, amik épp a strand másik végében landolnak. Közben persze kellemetlen fürdőruhás futással, kapkodással próbáljuk felvenni a versenyt a széllel.

Ezt egyszerűen el lehet kerülni, ha a táskánkba bedobunk néhány ruhacsipeszt is, amelyekkel a napozóágyhoz vagy a táskához csipeszelhetjük a légáramlatokra érzékeny tárgyakat.

2. Hintőpor

A legjobb, legszebb strandok mindig homokosak. A puha, meleg homokban rendkívül jó érzés tapicskolni, a kellemetlenség csak akkor jelentkezik, amikor egy kis nedvességgel vegyül a homok és a szemcsék makacsul rátapadnak a lábunkra, a kezünkre, a testünkre, tulajdonképpen mindenhova. Ilyenkor jöhet jól egy kis hintőpor, ami pillanatok alatt felszívja a nedvességet. Ennek segítségével gond nélkül tüntethető el a bőrünkről a homok.

3. Kézfertőtlenítő

A tengerparton jellemzően nem sok kézmosási lehetőség van. Nyilván ott a tenger, azonban a főtt csöves kukoricát rágcsálva valószínűleg senki nem az ujjairól szeretné lenyalogatni a sót – még azok sem, akik a finomságot extra sósan szeretik. A higiénia és a kényelmes étkezések érdekében vigyünk magunkkal egy kézfertőtlenítőt.

4. Hűtőtáska

Persze, egyértelmű, hogy a strandra hűtőtáskát nem árt vinni magunkkal. Csak az nem mindegy, hogy mit tartunk benne. Tegyük be a hűtőtáskába a naptejet is, így később, amikor a második, harmadik vagy épp negyedik réteget visszük fel a testünkre, akkor is megnyugtató, hűsítő érzés fog el majd bennünket.

strandolás

5. Üres naptejes doboz

Mi haszna lehet egy kifogyott fényvédőkrémes doboznak? Sokkal több, mint azt hinnénk. A legtöbb strandon nem dolgoztak ki megoldást arra, hogy az értékeinket egy biztonságos helyen tehessük le. Épp ezért kreatív megoldásokra van szükség ahhoz, hogy ha nem is maximális, de a lehető legnagyobb biztonságban érezzük a tárgyainkat. A pénzünket például betehetjük egy kiürült, kitisztított naptejes dobozba. Csak a tolvajnak nehogy épp fényvédőszerre legyen szüksége…

strandolás

Milyen kellékek jöhetnek még jól a strandon? Tudd meg korábbi cikkünkből!

Nézd meg ezt is!

Répa krémleves

Répakrémleves – egyszerű és finom recept a hétköznapokra

A nyári melegben is vágyunk egy könnyed, mégis tápláló levesre, ami nemcsak finom, de egészséges …