Főoldal / Gyereknevelés / 5 csodaszép hajfonat, nem csak kislányoknak
hajfonat

5 csodaszép hajfonat, nem csak kislányoknak

Csalj mosolyt kislányod arcára, játszatok fodrászosat és készíts neki egy gyönyörű hajfonatot. Ha a technikát elsajátítottad, a frizuraötleteket bátran kipróbálhatod akár saját magadon is, hiszen a fonott haj divatja törhetetlen.

1. Francia fonat

A klasszikus fonat elkészítése egészen egyszerű. Először is fésüld hátra az összes hajat, majd a homloktól válassz le egy V-alakú részt, amit kezdj el fonni a szokásos technikával. Néhány mozdulat után fokozatosan fogj hozzá mindkét oldalról egyenlő méretű tincseket. Így haladj végig.

2. Vízesés fonat

Igazi angyalkát varázsolhatsz a kislányodból ezzel a frizurával. Oldalról vagy középről is kezdheted a fonást, méghozzá a már ismert francia technikával. A lényeg, hogy mindig felülről vegyél hozzá egy kisebb tincset, az alsót pedig ejtsd le. Ha a haj többi részét kibontod, vízesésszerű lesz a végeredmény.

3. Halszálka fonat

fonat

Ez a fonástechnika első nézésre bonyolultnak tűnhet, pedig amint megérted a technikáját, rendkívül egyszerűvé válik. Oszd két részre a hajat, majd az egyik rész széléről tegyél át egy vékony tincset a másik részre, majd fordítva. Lassan, tincsről, tincsre haladj végig. Ha ráéreztél, jöhet a dupla copfos változat is.

4. Korona fonat

fonat

Elegánsabb alkalmakkor is tökéletes választás lehet ez a frizura. Válaszd szét középen a hajat, a homloktól a tarkóig, majd kezd el alul, baloldalon holland technikával fonni. A holland fonás abban különbözik a hagyományos franciától, hogy nem egymás felett, hanem egymás alatt kell keresztezni a hajtincseket. A hajvonalad mentén haladj körbe. Végül a kiálló hajszálakat óvatosan bújtasd a fonás alá.

5. Színes fonat

Pillanatok alatt szebbnél szebb színekben pompázhat a kislányod hajkoronája, csak a kellékeket kell beszerezned hozzá. Bármelyik ismert fonástípust megszínesítheted, méghozzá úgy, hogy a haj közé vegyítsd bele a kívánt színű fonalakat.

fonat

Legyen akármilyen a végeredmény, kislányod garantáltan élvezni fogja a mókát, hiszen az együtt töltött idő, az aktív szórakozás mindig élvezetes számára. Sok sikert a kísérletezéshez és jó időtöltést kívánunk!

Nézd meg ezt is!

Fahéjas csiga

Ínycsiklandozó cinnamon roll: A tökéletes fahéjas csiga receptje

A fahéjas csiga, vagy más néven cinnamon roll, egy olyan sütemény, amely az édes péksütemények …