Főoldal / Ápoltság / Hogyan küzdj a talp és sarokfájdalom ellen?

Hogyan küzdj a talp és sarokfájdalom ellen?

Hogyan küzdj a talp és sarokfájdalom ellen? 

Sokszor érzed, hogy estére fájdalom hasít bele a talpadba? Vagy a sarkadnál érzel hasonló panaszt? Sajnos bizony sok ember küzd a mindennapokban azzal, hogy ilyen kellemetlenséggel kell szembenéznie. Ezért most utánajártunk, mi lehet ennek hátterében és mi lehet a megoldás? Illetve, mire utalhat még, ha fáj a lábad, a talpad vagy a sarkad?

 

  • Lehet kötőszöveti gyulladás

Mivel járás közben a lábfejedet terheled leginkább, nem ritka, hogy begyullad, illetve megvastagodik ott a kötőszövet, ami bizony erős fájdalommal is járhat. Az is előfordulhat, hogy az ujjak megfeszítésekor vagy lábujjhegyre állásnál szintén erős hasítást érzel, sajnos még járni is nehezedre eshet ilyenkor. Mi lehet a kiváltó ok? Például ha sokszor húzol fel kényelmetlen cipőt, volt egy komolyabb lábsérülésed vagy sportolás közben túlterhelted mahad. De az is lehet, hogy az Achilles inaddal van probléma, mely esetben mindenképp fordulj orvoshoz!

 

  • Mindig hideg a lábad?

Ha a lábujjad olyan hideg, mint a jégcsap akkor bizony valami nincs teljesen rendben a vérkeringéseddel. Ha dohányzol, esetleg magas a vérnyomásod vagy valamilyen szívbetegséged van, akkor is ilyen tünetet tapasztalhatsz. De még a cukorbetegségnek, a vérszegénységnek és a pajzsmirigy alulműködésének is lehet ilyen mellékhatása is. Ha bármi ilyesmit észlelsz, irány az orvos, mert ezek mind időben kezelhetők!

 

  • Fájdalom a saroknál

Ha észrevetted már, hogy reggel vagy egy hosszabb ülés után fájdalmat érzel a sarkadban a járásnál, az elindulásnál, akkor elég valószínű, hogy gyulladás húzódik a háttérben. Ez lehet izületi gyulladás, megerőltetés edzés közben vagy rossz, kényelmetlen cipő használata. A masszírozás, a gyulladáscsökkentő kenőcsök nagyban segíthetnek. De, ha nem múlik a fájdalom, fordulj szakemberhez!

A Sana lábápoló termékcsalád segít a mindennapi lábápolásban! 

Próbáld ki te is a sarokápoló krémet, lábizzadásgátlót vagy a cipőszagtalanítő spray-t.

Nézd meg ezt is!

5+1 tipp, hogy mindig rend legyen a szekrényedben

Egy sietős reggeli készülődés után te sem szívesen nézel be a ruhásszekrényedbe? A nagy rumli …