Főoldal / Praktikus megoldások / Vesd be ezeket a házi praktikákat a kánikula ellen!

Vesd be ezeket a házi praktikákat a kánikula ellen!

Te is megsülsz a nyári melegben? A modern világ talán egyik legszuperebb találmánya a légkondi. No, de mi van akkor, ha közel s távol nincs ilyesmi és a meleg csak körülvesz? Bizonyára téged is megvisel, amikor nem tudod lehűteni a lakást, a szobát, ahol vagy és persze a saját tested is már kivan a forróságtól. Bár a nyárnak mindannyian örülünk, a 30 fok feletti meleget szinte csak víz vagy medence partján, sőt, inkább csak a vízben lehet kellemesen és kényelmesen elviselni. 

De ha nincs a közelben sem víz, sem légkondi és az univerzum váltás is lehetetlen, 

akkor próbáld ki ezeket a házi trükköket, 

hogy enyhébb legyen a meleg és te is jobban el tudd viselni.

 

  • Ágyat, de hidegen

A következő tippet egy barátnőmtől hallottam, aki a szuper meleg éghajlatú Madridban él. Ő mesélte, hogy a nyári forróságot úgy élik túl, hogy a matracra, közvetlenül a lepedő alá jégzselét tesznek. Érdemes a láb, a nyakad és a hátad alatti részre tenni egy-egy ilyen jégzselét, amivel a sportolók is kezelik és hűtik felszíni sérüléseiket. De, ha esetleg nincs otthon ilyened, akkor pamut zokniban fagyassz le rizst, ugyanazt a hatást éred majd el. A rizs azért jó választás, mert tovább megtartja a hűvösséget.

 

  • Akkor jó, ha csíp

Egyes elméletek szerint, ha nyáron csípős ételeket eszünk, akkor a véráramlás és az izzadás mértéke, azaz mennyisége is nagyban növelhető. Hogy ez pontosan miért jó neked? Mert ilyenkor a verejték párolgásával nagyban csökken a tested hőmérséglete is, vagyis nem lesz annyira meleged. Mondunk is egy példát: A piros paprika vagy a chili például szuper válaztás tud lenni, húsokat, nyári grill ételeket bátran fűszerezz ilyennel, a szervezeted meg fogja majd köszönni. 

 

  • Jeget a ventilátornak

Ha nincs légkondi, akkor a bizony marad a “vidéki klíma”, vagyis a jeges ventilátor. A titok annyi, hogy tegyél jó sok jeget – jégakku is lehet – egy szintén jó nagy tálba, közben magát a ventillátort magad felé fordítsd, mert így a jeges szelet egyenesen rád fújja majd, ami szuper hűsítő lesz.

 

  • Alap a vizes törcsi

Vedd elő az otthon megtalálható legnagyobb törölközőt, tedd a hideg víz alá, csavard ki annyira, hogy ne csöpögjön belőle a víz, de semmiképpen ne csavard szárazra.  Ezt aztán kétféleképpen is hasznosíthatod. Egyrészt teheted a nyakadba, a hátadra, hogy lehűtsön. Semmiképp ne tedd viszont a csípőd köré, mert a veséd könnyen megfázhat. 

 

Másrészt viszont azt is csinálhatod a vizes törcsivel, hogy felfüggeszted az ablakra.

Kívülről a levegő megfújja ezt a törölközőt és finom, 

friss, hideg levegő járja majd be a szobát.

 

  • A tested hűtés pontjai

Gondoltad volna, hogy elég a testedet bizonyos pontokon, részeken hűteni, hogy ne legyen brutálisan meleged a hőségben? Pedig így van és, ha közvetlenül ezeket a pontokat “jegeled”, akkor sokkal, de sokkal elviselhetőbb lesz számodra a kánikula is. 

 

Ilyen pont a csuklód, a bokád környéke, a combok belső oldala és a nyakad. 

Érdemes ezeket bevizezni vagy vizes, esetleg egy kis jégzselés törcsit odatenni 

ezekre a testrészekre, és máris érezni fogod a csodálatos hűsítő hatást.

 

De a nagy melegben a folyamatos izzadás miatt a higiéniára is figyelj oda, 

amiben segítségedre lehet a Bradolife valamennyi terméke,

 amelyek egyszerre tisztítják és védelmezik bőrödet.

 

 

Nézd meg ezt is!

5 praktikus tipp a hófehér függönyökért

Praktikus tippek, praktikus háziasszonyoktól Rend a lelke mindennek. A lakás szép tisztaságához nélkülözhetetlenek a vakítóan …