Főoldal / Receptek / Túrótorta sütés nélkül- nem tudod elrontani!

Túrótorta sütés nélkül- nem tudod elrontani!

Hozzávalók:

12,5 dkg Rama

30 dkg porcukor

2 csomag vaníliás cukor

5 tojás

2 kis csomag étkezési zselatin

0,5 kg túró

3 dl tej

eper

4 dl epres ízesítésű szénsavas üdítő

1 csomag málnás pudingpor

Elkészítés:

Első körben forrósítsuk fel a tejet(ne forrjon, csak legyen meleg) és keverjük el benne a zselatint. Tegyük félre, amíg összekeverjük a többi hozzávalót.

Az 5 tojás sárgájához keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd mehet bele a Rama és végül a túró is. Ekkor már hozzáadhatjuk a zselatinnal elkevert tejet is, és a legvégén a kemény habbá vert tojásfehérjéket keverjük hozzá óvatosan.

Öntsük a masszát egy tortaformába és szórjuk meg alaposan eper vagy málnadarabokkal! Itt akár gyümölcskocsonyát is önthetünk rá, de mivel én a magam részéről nem igazán kedvelem a gyümölcskocsonya ízét, így más módszerem van! Egy hasonló, de mégis ízletesebb kocsonya elkészítését javaslom.

Egy csomag málnás pudingport, málnás üdítővel(szénsavas) főzöm fel(ugyanúgy, mintha tej lenne, csak kevesebbet kell beletenni, olyan 4 dl max), majd ezzel öntöm le a gyümölcsöket. Ha mindez megvan, akkor már repülhet is a hűtőbe a finomság.

Most pedig következik a rossz hír, mert sajnos csak 12 óra elteltével kóstolhatjátok meg az ínycsiklandó süteményedet. De nem fog csalódás érni, amikor fél nap elteltével leveszed a kapcsos tortaformát és meglátod a szemet gyönyörködtető nyári desszert csodát. Kezdj neki most, hogy mihamarabb tányérra kerülhessen a sütemény!

Nézd meg ezt is!

Húsvéti kalács

Ínycsiklandozó húsvéti fonott kalács

Ahogy beköszönt a tavasz és virágba borulnak a kertek, elérkezik a húsvéti ünneplés ideje. Az …