A makacs, ráégett vagy éppen odaszáradt zsíros konyhai szennyeződésektől nem egyszerű megszabadulni. De nem is lehetetlen! Van néhány olyan praktika, amelyek rendkívül hatékonyan küzdenek meg a zsír által ellepett területekkel. Nézzünk is néhány szert, amit bevethetsz!
1. Almaecet
Az almaecet mind a fogyókúra során, mind a háztartásban ellensége a zsírnak. Fele-fele arányban öntsd össze az almaecetet a vízzel, majd márts egy rongyot vagy szivacsot a folyadékba, és töröld át alaposan az érintett felületet. Hagyd hatni 5-10 percig, majd bő vízzel mosd le.
2. Ecet
Az ecet – a háztartás sok más területéhez hasonlóan – a zsíreltávolításban is nagy segítség lehet. Használhatod ugyanúgy, mint az almaecetet, de a sütő belsejébe égett zsírt is segít leoldani. Ehhez önts egy tepsibe egy kis ecetet, majd kétszer annyi vizet, és nagyon alacsony hőmérsékletre melegítsd fel a sütőt.
3. Citrom
A zsíros foltok eltávolítására bevetheted a citromot is. A félbevágott, levétől megszabadított citromokra szórj csipetnyi sót, majd ezzel dörzsöld be az elszenesedett, zsíros szennyeződést.
4. Szódabikarbóna
A szódabikarbóna sok egyéb előnyös tulajdonága mellett az olajfoltokat is segít eltávolítani, ha kevés vízzel sűrű pasztát készítesz belőle, és súrolószerként használod.
+1. Zsíroldó
Nincs mit tagadni, a házi praktikák amellett, hogy időigényesek, olykor még be sem válnak. Épp ezért, ha valaki biztosra akar menni, és el szeretné kerülni a hiábavaló próbálkozásokat, csak szerezzen be egy extra erős hideg zsíroldót.