Főoldal / Házi Praktikák ! / Birsalmasajt – az ínyencek édenkertje
birsalmasajt

Birsalmasajt – az ínyencek édenkertje

A membrillo (más néven birsalmapüré vagy birsalmasajt) sűrű, édes zselé, amit birsalmából készítenek. Mivel a gyümölcsnek nagyon magas a pektintartalma, elkészítéséhez nincs szükség zselésítő anyagra. Ennek köszönhetően rendkívül egyszerűen és gyorsan az asztalra varázsolható ez a nem mindennapi csemege. Cikkünkből kiderül, hogyan!

A birsalmasajt hagyományosan Spanyolországból származik. Kiválóan passzol különböző sajtokhoz, kekszekhez, de akár édes sütemények töltelékeként is megállja a helyét. A magas fruktóz és cukortartalom miatt, ez a paszta hónapokig is eláll a hűtőben. Érdemes próbára tenni!

Nézzük is, hogyan készül a birsalmasajt!

birsalmasajt

Hozzávalók: 

  • 4 darab birsalma 
  • 350 g cukor 

Elkészítése:

  • Hámozd meg, magozd ki és vágd durvára a birsalmákat.
  • Helyezd egy lábasba. Önts rá annyi vizet, ami éppen ellepi, majd a birsalmákat addig kell főzni, amíg puhák nem lesznek. 
  • Szűrd le, majd tedd át a főtt birsalmát egy turmixgépbe, és pürésítsd krémesre.
  • Ezután mehet bele a cukor.
  • Főzd alacsony fokozaton, körülbelül egy órán át, vagy amíg a paszta gyönyörű sötét borostyánszínűvé nem válik. Ügyelj arra, hogy rendszeresen keverd meg, hogy ne ragadjon le és ne égjen meg.
  • Készíts egy hőálló dobozt, amit fóliával bélelsz ki, majd simítsd bele a pasztát. Egyengesd el a felszínét egy spatulával. Hagyd kihűlni szobahőmérsékletre, majd tedd hűtőbe, hogy szilárd tömbbé dermedjen.
  • Amikor már szilárd, kisebb szeletekre vágva tálalhatod sajttal vagy sonkával, vastagon kenve pirítósra vagy keksszel. Édes péksütemények töltelékének is rendkívül kiváló. 

Jó étvágyat kívánunk!

Ha pedig szeretnéd elkerülni a ragacsos mancsokat, pultokat akkor a csemege készítése során használd a BradoLife alkoholos fertőtlenítő kendőjét!

birsalmasajt

Nézd meg ezt is!

Sütőtökös pite recept

🎃Ínycsiklandó sütőtökös pite🎃

Ősz van, ami egyet jelent a sütőtök szezonjával! Ha szereted az édes, fűszeres ízeket, akkor …