A hosszú órákig tartó sütés-főzés helyett a sűrű napokon érdemes lehet valami gyors, egyszerű finomság elkészítése mellett dönteni. A legtöbben nem is gondolnák, de a mikróban is lehet nagyszerű ételeket készíteni, méghozzá egy szempillantás alatt.
Hoztunk is három egyszerű mikrós receptet!
Fahéjas bundás kenyér
Magyarországon a bundás kenyeret sósan ismerik, ám a legtöbb országban az édes verzió az elterjedt. Most mutatunk nektek egy édes, bögrés receptet, ami a mikróban, néhány perc alatt összedobható.
Hozzávalók: 3 szelet toast kenyér, 2/3 csészényi mandulaital, egy kicsi fahéj, egy teáskanál vanília kivonat, egy evőkanál darált lenmag, két teáskanál juharszirup és egy csipetnyi só.
Elkészítés: az öntet összetevőit keverd össze. A kenyeret vágd fel apró kockákra, majd tedd be egy bögrébe. Ha minden kész, mehet a kenyérre az öntet.
1-1,5 percig tedd be a mikróba, és már fogyaszthatod is!
Főzött zabkása
Ennél a zabkásánál sem kell a tűzhely mellett álldogálni.
Hozzávalók: két nagyobb kanálnyi zab, egy nagy evőkanál lenmag, egy tojás, fél csészényi mandulaital, ⅓ banán összenyomkodva, kis fahéj, juharszirup.
Elkészítés: a hozzávalókat keverd össze egy bögrében. Ha elkészítetted a masszát, keverj hozzá bármilyen bogyós gyümölcsöt, hogy még ízlesebb legyen és tedd be a mikróba 2-3 percre.
Spagettitök
A mikrohullámú sütőn még a bonyolultabbnak tűnő ételek sem fognak ki, így ez a tökös finomság is bátran elkészíthető.
Hozzávalók: egy nagyobb tök, ¼ csészényi víz, két szelet vaj, só, bors.
Elkészítés: a tököt kb. 4 helyen szurkáld meg és tedd be a mikróba 4 percre. Ezután vágd fel és szedd ki az összes magot belőle. Vegyél elő egy nagy tálat, (olyat amibe belefér a fél tök fejjel lefelé) öntsd le vízzel, celofánnal takard le és 10 percre hagyd állni.
Ha lejárt a várakozási idő, a tök belsejét egy villa segítségével, spagetti formájúra cincáld. Sóval és borssal fokozd az ízeket, tetszés szerint.