Ez a tikkasztó hőség kikészíti az embert, éppen ezért a nehéz ételeket ilyenkor kevésbé kívánjuk, mert úgy érezhetjük, még jobban leterheli a szervezetünket. Ilyenkor, ami a legjobban esik a sok-sok zöldség és gyümölcs.
Ezek persze önmagukban nem túl laktatóak, ezért is gondoltunk ki egy receptet, ami telis-tele van friss zöldségekkel, mégis kiadós ebéd lesz a főzés végeredménye.
Nézd meg, hogy készül ez a könnyű nyári lakoma, íme zöldségtorta receptünk:
Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
1 apróra vágott hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kockára vágott zöld paprika
1 cukkini
30 dkg főtt burgonyát
2 paradicsommal
2 evőkanál fekete olívabogyó
4 tojás
só és bors ízlés szerint
fél teáskanálnyi oregánó
1 csipet cayenne bors
7 dkg mozzarella sajt
10 dkg reszelt parmezán sajt
só
Elkészítés:
Az olajat egy serpenyőbe tesszük és felmelegítjük, majd az apróra vágott hagymát, paprikát, fokhagymát, pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit, majd lassú tűzön tovább pároljuk a zöldségeket. Mikor a cukkini megszabadult a levétől, a burgonyát is hozzáadjuk, majd a felszeletelt paradicsomot és olajbogyót is. Jól összedolgozzuk és addig főzzük, amíg a paradicsom is kiereszti a levét.
Plusz hozzávaló: ha szereted a húst, akkor nyugodtan felturbózhatod a tortádat sonkával vagy csirke csíkokkal, hogy még laktatóbb legyen.
Verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a fűszereket és mikor minden zöldség megpárolódott, ráöntjük, majd készre sütjük a sütőben.
Extra tipp: amíg forró, szórjuk meg sajttal, hogy rá tudjon olvadni a tetejére és tálaláskor még ínycsiklandóbb legyen.