Recept:
Előkészítési idő: 15 perc
Az elkészítés teljes ideje kb.: 2 óra 15 perc (hűtéssel együtt)
Hozzávalók: 16 – 20 szelet készítéséhez
Hozzávalók:
- 1 bögre vaj
- ½ bögre barna cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 3 bögre darált zab
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- ¼ teáskanál só
- 1 bögre fekete csokoládé pasztilla
- ¾ bögre darabos mogyoróvaj
Elkészítés lépései
- Bélelj ki egy 20×20 cm-es sütőformát
- Keverd össze egy lábosban a vajat, a barna cukrot és a vanília kivonatot. Kevergetés közben kis lángon melegítsd addig, amíg a vaj megolvad, és a cukor feloldódik.
- Add hozzá a cukros keverékhez a zabot, a fahéjat és a sót. Főzd és kevergesd folyamatosan 4-5 percig.
- A keverék felét terítsd le a tepsi aljára és tedd félre a másik felével együtt hűlni.
- Tedd egy mikrozható kisebb edénybe a mogyoróvajat és a csokit. A mikrohullámú sütőben 40 másodperces lépésekben magas hőmérsékleten melegítsd. Minden lépés között keverd meg, amíg meg nem olvad és teljesen összeolvad a massza.
- A csoki krém 4/5 részét terítsd szét a kibélelt tepsidben pihenő zabon, a maradék ¼-et hagyd meg a díszítéshez. Halmozd a maradék zabot a csoki krém tetejére. A maradék csoki krémmel pöttyözd a desszert tetejét.
- Tedd hűtőbe 2 órára, vagy addig, amíg össze nem áll a desszerted.
Isteni finom, könnyű és még a sütőt sem kellett bekapcsolnod hozzá. Ha szeretnéd betárazni ezt a finomságot, tedd a fagyasztóba és vedd elő, amikor rád tör a kínzó édesség éhség! Csak várd meg, amíg szobahőmérsékletű lesz.
Mit gondolsz ízleni fog? Csináltál már valaha hasonlót? Változtattál valamit a recepten, amitől még finomabbá tetted esetleg?
Oszd meg velünk, ha kipróbáltál már valamilyen sütés nélkül készíthető zabszeletet, és azt is, hogy ez a recept mekkora sikert aratott nálad!
Hasznos tippekért és ötletekért látogass vissza az oldalra!