Összeszedtünk néhány hasznos tippet, ami jól jöhet a kezdő háziasszonyok számára, de talán a gyakorlott konyhatündérek is hasznát veszik majd ezeknek a trükköknek.
Ha nem süt egyenletesen a sütő!
Ha alul süt erősen, akkor béleljük ki a sütő alját megvajazott sütőpapírral. Ha felül éget jobban, akkor takarjuk le a tészta tetejét lazán alufóliával.
Mindig figyelj!
Mivel minden sütő más és más, így nem veheted biztosra a megadott sütési időt. Nézz rá rendszeresen és ellenőrizd egy fogpiszkáló segítségével, hogy valóban átsült-e a süteményed.
Ha nem lesz kemény a hab!
Ha nem akarsz feleslegesen mosogatni, akkor a habverést mindig a tojás fehérjével kezdd. Nagyon figyelj, hogy sárgája ne kerüljön bele és hatékonyabb, ha egy irányba forgatod a habverőt és egy csipet sót is beledobsz. Így garantált a kemény hab.
Egy csipet só!
Ha édes tésztáról van szó, akkor is tegyél bele egy csipet sót, hiszen fokozza az ízeket a készülő finomságban.
Ha sütőport használsz!
Előbb mindig a liszttel keverd el, hogy még egyenletesebben kerüljön a tésztába, mert így a hatását is egyenletesebben fejti ki.
Ha gyümölcsöt teszel a süteménybe!
Előbb itasd át papírtörlővel, majd hempergesd meg kicsit lisztben, így biztosan nem áztatja el sütés közben a tésztát.
Ha kemény habtejszínre van szükséged!
Mielőtt nekiállnál a habverésnek mindenképp jól hűtsd be, anélkül sajnos várhatod a kemény habot.