Hozzávalók:
12,5 dkg Rama
30 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
5 tojás
2 kis csomag étkezési zselatin
0,5 kg túró
3 dl tej
eper
4 dl epres ízesítésű szénsavas üdítő
1 csomag málnás pudingpor
Elkészítés:
Első körben forrósítsuk fel a tejet(ne forrjon, csak legyen meleg) és keverjük el benne a zselatint. Tegyük félre, amíg összekeverjük a többi hozzávalót.
Az 5 tojás sárgájához keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd mehet bele a Rama és végül a túró is. Ekkor már hozzáadhatjuk a zselatinnal elkevert tejet is, és a legvégén a kemény habbá vert tojásfehérjéket keverjük hozzá óvatosan.
Öntsük a masszát egy tortaformába és szórjuk meg alaposan eper vagy málnadarabokkal! Itt akár gyümölcskocsonyát is önthetünk rá, de mivel én a magam részéről nem igazán kedvelem a gyümölcskocsonya ízét, így más módszerem van! Egy hasonló, de mégis ízletesebb kocsonya elkészítését javaslom.
Egy csomag málnás pudingport, málnás üdítővel(szénsavas) főzöm fel(ugyanúgy, mintha tej lenne, csak kevesebbet kell beletenni, olyan 4 dl max), majd ezzel öntöm le a gyümölcsöket. Ha mindez megvan, akkor már repülhet is a hűtőbe a finomság.
Most pedig következik a rossz hír, mert sajnos csak 12 óra elteltével kóstolhatjátok meg az ínycsiklandó süteményedet. De nem fog csalódás érni, amikor fél nap elteltével leveszed a kapcsos tortaformát és meglátod a szemet gyönyörködtető nyári desszert csodát. Kezdj neki most, hogy mihamarabb tányérra kerülhessen a sütemény!