Ha imádod az őszt és az ízeit, akkor nem hagyhatod ki ezt az egyszerű, ámbár mennyei diós-áfonyás finomságot. Mutatjuk is a pite receptjét!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 15 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 db tojás
A töltelékhez:
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 2 db tojás
- 1 dl habtejszín
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 20 dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 30 dkg áfonya
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat és összemorzsoljuk. Hozzákeverjük a porcukrot, majd hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk a tésztát. Ezután a piteformába, lisztezett sütőpapírra tesszük a masszát, majd szépen kibéleljük vele a formát. Végül a hűtőbe tesszük, amíg el nem készül a töltelék.
A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a vajat, majd addig keverjük, míg sima nem lesz. Hozzátesszük a tojásokat, a habtejszínt, a fahéjat és a citromhéjat, majd simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a darált diót és a pudingport is.
Az elkészített tésztát kivesszük a hűtőből, majd rákanalazzuk a diós masszát és megszórjuk áfonyával. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten megközelítőleg egy órán át sütjük, egészen a tűpróbáig.
A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral szórjuk meg.
Szórakoztató sütést és jó étvágyat kívánunk!
Ha a hétköznapokat is megszínesítenéd egy saját készítésű desszerttel, készítsd el a sütésmentes, hihetetlenül gyors epres-kekszes süteményt!