A tavasz első napsugarai számomra csak egyet jelentenek: itt a fagyi szezon!
Ahhoz, hogy csöpögős finomságokat faljunk, ki sem kell mozdulnunk a lakásból. Elég, ha néhány percre meglátogatjuk a konyhát, hiszen a legegyszerűbb jégrémek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők.
Ha te is fagyi rajongó vagy, ennek a három receptnek biztos nem tudsz majd ellenállni!
Gyümölcsös joghurtfagyi
Fél kilogramm fagyasztott epret, hat darab banánt, 2 ½ dl joghurtot és 1 ek porcukrot tegyünk bele egy turmixgépbe, majd keverjük krémesre. Ha kész, rakjuk be a mélyhűtőbe. Fogyasztás előtt megközelítőleg 10 percig hagyjuk felengedni. Az epret és a banánt helyettesíthetjük más gyümölcsökkel is.
Mézes fagyi
Öt darab tojást vízgőz fölött addig keverjünk, míg habos állagú krémet nem kapunk.
370 ml sűrített tejet melegítsünk fel, 20 ml mézzel keverjük a tojásos masszához, majd főzzük át. Amint elkészült, tegyük félre, hagyjuk kihűlni.
280 ml habtejszínt verjünk kemény habbá, és keverjük a már kihűlt masszához. Tegyük egy műanyag tálba, és fagyasszuk le.
Erdei gyümölcsös fagyi
40 dkg natúr joghurtot, ízlés szerint mézet és 20 dkg erdei gyümölcsöt botmixerrel dolgozzunk össze.
3 dl habtejszínt verjünk fel és forgassuk a joghurtos keverékbe. A masszát öntsük be egy formába, majd tegyük a fagyasztóba egy órára.
A fagyos keveréket keverjük át egy villával, forgassunk bele 10 dkg erdei gyümölcsöt, majd tegyük vissza a fagyasztóba legalább három órára.
Nézz bele a többi villámreceptünkbe is!
Jó étvágyat kívánunk a finomságokhoz!