Bizonyára halloweenkor mindenki szeretné meglepni vendégeit egy-két különleges harapnivalóval. És hát mi lenne jobb választás, mint egy rémesen finom halloweeni pite?
Ez az epres-almás pite egy csábítóan ízletes desszert, amely garantáltan elvarázsolja vendégeidet. A leveles tészta lágysága és az édes alma szeletek kontrasztja az ínycsiklandó lekvárral együtt igazi mennyei csemegét teremtenek. Készen állsz rá, hogy elkészítsd ezt a rémesen jó ízű halloweeni pitét? Akkor vágjunk is bele!
Hozzávalók:
- 2 csomag leveles tészta
- 6 evőkanál cukormentes gyümölcslekvár
- 1 nagy alma (meghámozva, kimagozva és vékonyra szeletelve)
- 1 egész tojás
- 1 teáskanál barna cukor
- kicsi liszt a szóráshoz
Elkészítés:
- Szórd meg a munkalapot liszttel. Nyújtsd ki a leveles tésztát és vágj belőle két kört. Ezeket helyezd egy nagy sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Kenj lekvárt bőven mind a két lapra. Majd rakj mindkettőre vékonyra szeletelt alma darabokat. Ezután hajtsd be a széleit.
- A kötél mintázat kialakításához a második csomag leveles tésztából vágj 1 cm-es széles csíkokat.
- Hajtsd be a tésztasávokat mindkét oldalról. Néhányat egyenesen, néhányat pedig átlósan rakj le, így időnként látható lesz a lekvár és az alma. Ne aggódj, ha nem néznek ki rendezetten – úgy kell mutatnia, mintha egy múmia lenne. Időnként szakíts le egy sávot, hogy több tölteléket lehessen látni.
- A kész alkotást hagyd pihenni 20 percig.
- Melegítsd elő a sütőt 180°C fokra. Kend meg a tésztát a felvert tojással, majd szórd meg cukorral. Ezután helyezd a sütőbe a tepsit és süsd 20-25 percig, vagy amíg a teteje aranybarnára nem sül. Hagyd kicsit hűlni. Ha szeretnéd még extrázni, akkor porcukorral is megszórhatod.
Rémisztően jó étvágyat kívánunk hozzá!
