Spórolj időt, spórolj pénzt, egyél finomat! Mutatunk három receptet – érdemes végigolvasni, hátha találsz néhány jó menüötletet!
Melegszendvics, ahogy még sosem próbáltad
Már többféle felvágottal is kóstoltál melegszendvicseket, kipróbáltad különböző sajtokkal, megszínesítetted zöldségekkel és szószokkal is, ezért már nem tudod, hogyan dobhatnád még fel? Akkor ezek a receptek neked szólnak!
Fűszeres szendó
A szendvics alapját a vaj vagy margarin képezi, amit összekeversz grill fűszerkeverékkel – ha gondolod, a könnyebb keverés érdekében felmelegítheted a vajat a mikróban.
Majd ezt a fűszeres vajat kened a kenyeredre. Ha pedig tovább bolondítanád – avagy sok vámpír lakik a közeletekben 😀 –, akkor adhatsz hozzá egy kis fokhagymát is. Közben érdemes a párodat elküldeni a boltba bevásárolni, esetleg focimeccset nézni, hogy ne legyen a sok fokhagyma szakító indok. 😀 Utána erre az alapra rakod rá a sajtot, (mármint nem a párodra, hanem a szendvicsre, bár a párodra is rakhatod, csak furán fog nézni rád :D) és utána mikróban grill fokozaton a sajt pirulásáig sütöd, vagy sütőben ugyanígy pirulásig.
Löncshúsos szendvics
Ez az étel garantáltan nem képezi egyetlen Victoria’s Secret modell étrendjét sem. 😀 Viszont ha egyszer megkóstolod, utána inkább felhagysz a modell testre való vágyódással, és örök hűséget fogadsz ennek a szendvicsnek, majd meglátod! 😀
Először is keverj össze negyed-háromnegyed arányban emberi adagnyi löncshúst margarinnal vagy vajjal – nyilván a husi legyen nagyobb arányban. Ezzel a varázslattal kendd meg a kenyeredet, majd jöhet a sajt, és mikróban vagy grillsütőben a sajt pirulásáig sütöd.
Olasz pasifogó tészta
Ha már kipróbaltad az előző két szendvicset, jöhet valami más. Az étel neve: olasz pasifogó tészta. 😀
Elkészítése:
Vegyél elő egy olasz pasit :D, na jó, ha nincs éppen otthon kéznél, jó lesz a tészta is.
Mialatt fő a tésztád, azalatt vágj 3-4 marék koktélparadicsomot ketté, és fokhagymás olajon kezdd el sütni. Pár perc után önts hozzá 250-350 ml paradicsomszószt, majd sóval, borssal ízesítsd és kevergesd pár percig. Jó sok friss bazsalikomot is tehetsz hozzá, ha szereted.
Érdemes az elkészült szószt összekeverni a főtt, leszűrt tésztával, az eredményt lefotózni és pózolni vele, majd kitenni Facebookra csalogatónak, hátha híre megy a tésztádnak Olaszországban. 😀 Viszont, ha biztosra akarsz menni, vedd meg az alapanyagokat, pakold be egy bőröndbe, pár bikinivel és fogkefével együtt, majd szólj a párodnak, hogy egy rögtönzött olasz útra szeretnél menni, ahol – ne aggódjon – sok énideje lesz, mert töltötök időt külön-külön is. 😀