Ahogy beköszönt a nyár és megjelennek a piacon az illatos, édes eprek, szinte lehetetlen ellenállni egy hűsítő epres desszertnek. De miért is kellene ellenállnunk, ha elkészíthetjük diétásan, cukormentesen, mégis krémesen és ízletesen?
Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan varázsolhatsz egy sütés nélküli, diétás eperkrémes sajttortát, amit nyugodtan kínálhatsz vendégeknek, gyerekeknek, vagy akár csak magadnak egy forró délutánon.
🧁 Hozzávalók egy 22 cm-es tortához:
Az alaphoz:
- 150 g cukormentes zabkeksz
- 50 g kókuszolaj vagy light vaj
A krémhez:
- 500 g zsírszegény krémsajt vagy túrókrém
- 200 g natúr görög joghurt (0%)
- 3-4 evőkanál eritrit
- 1 teáskanál vanília aroma
- 10 g zselatinpor (vagy 6 lapzselatin)
- 50 ml víz
A tetejére:
- 200 g friss eper
- 1 csomag cukormentes tortazselé
- Ízlés szerint további édesítő
👩🍳 Elkészítés lépésről lépésre:
- Alap készítése:
A zabkekszet morzsásra törjük, elkeverjük az olvasztott kókuszolajjal, majd a tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük. - Krém elkészítése:
A krémsajtot vagy túrót elkeverjük a joghurttal, édesítővel és vaníliával. A zselatint feloldjuk a vízben, langyosra melegítjük, majd hozzákeverjük a krémhez. Az egészet az alapra simítjuk és visszatesszük a hűtőbe legalább 2-3 órára. - Eper és zselé:
A megmosott, felszeletelt epreket elrendezzük a tetején. A tortazselét elkészítjük a csomagolás szerint (édesítve), majd óvatosan ráöntjük az eperszeletekre. Újabb 1 órára hűtőbe tesszük.
🍓 Tipp háziasszonyoknak:
Ha szeretnél még több fehérjét bevinni, keverhetsz a krémbe egy adag vaníliás fehérjeport is. Ez különösen hasznos lehet, ha valaki aktívan sportol vagy figyel a napi proteinbevitelére.