A Halloween nem csak a jelmezekről és a dekorációkról szól, hanem a finom és látványos ételekről is, amelyek tökéletesen passzolnak az ünnep hangulatához. Ha szeretnéd meglepni családodat és barátaidat ínycsiklandó, mégis könnyen elkészíthető halloweeni finomságokkal, íme néhány egyszerű recept, amit akár kezdőként is bátran kipróbálhatsz!
Hotdog múmiák: Rémisztően finom falatok
Hozzávalók:
- Virsli (akár sajttal töltött is lehet)
- Leveles tészta
- Mustár vagy majonéz a szemekhez
Elkészítés:
- Tekerd be a virsliket vékony csíkokra vágott leveles tésztával. Ne fedd le teljesen a virslit, hagyj szabadon kis részeket, mintha a múmia szalagjai lazán lennének feltekerve.
- Helyezd a „múmiákat” sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on, amíg a tészta aranybarnára sül (kb. 15 perc).
- Miután kihűlt, egy kis mustárral vagy majonézzel rajzolj szemeket a múmiákra. És készen is vannak a mókás falatok!
Pókhálós pizza: Halloweeni ínyencség
Ki mondta, hogy a pizza nem lehet félelmetes? Egy egyszerű házi pizza is könnyen átalakítható egy hátborzongató, mégis finom Halloween különlegessé.
Hozzávalók:
- Pizza tészta (bolti vagy házi készítésű)
- Paradicsomszósz
- Reszelt sajt
- Olívabogyó a „pókokhoz”
Elkészítés:
- Készítsd el a pizza alapját és kend meg paradicsomszósszal.
- Szórd meg reszelt sajttal, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl vastagon, mert a pókháló mintát fel szeretnéd rajzolni a pizzára.
- Egy vékony csík paradicsomszósszal vagy ketchup-pal rajzolj pókhálót a sajt tetejére.
- Vágj félbe néhány olívabogyót, és ezekkel alkoss pókokat: az egyik fél lesz a test, a másik feléből pedig apró lábakat vághatsz ki.
- Süsd meg a pizzát az utasítások szerint, majd tálald az ijesztő és finom ételt!
Boszorkányujjak: Édesen félelmetes sütemények
Ha valami édességre vágysz, ami egyszerre ijesztő és finom, próbáld ki a boszorkányujjakat. Ez az egyszerű keksz szinte bármilyen sütemény alapreceptjéből elkészíthető, de a „körmökkel” igazán különleges lesz.
Hozzávalók:
- Keksztészta (használhatod a kedvenc vajas keksz receptedet)
- Szeletelt mandula (a körmöknek)
- Piros lekvár (az „ujjak végén lévő vér” hatásához) vagy olvasztott csokoládé
Elkészítés:
- Készítsd el a keksztésztát, majd formálj belőle hosszúkás hengereket, amelyek az ujjak formáját adják.
- Helyezd a tésztadarabok végét mandulaszeletekkel, mintha azok körmök lennének.
- Sütés után egy kis piros lekvárral kenheted be az „ujjak” végét, hogy olyan legyen, mintha frissen vágták volna le őket.
- A végeredmény egy ropogós és vérfagyasztó finomság, amely garantáltan feldobja a desszertasztalt!
Sütőtökös muffin pókhálóval
A sütőtök nem hiányozhat az őszi receptek közül, és mi lehetne jobb, mint egy kis édesség, ami az ünnepi asztal dísze is lehet?
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1/2 teáskanál só
- 100 g cukor
- 2 tojás
- 120 ml növényi olaj
- 200 g sütőtökpüré
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, majd egy muffinsütő tepsit bélelj ki papírkapszlikkal.
- Keverd össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, fűszerek).
- Egy másik tálban habosítsd fel a tojásokat, add hozzá az olajat és a sütőtökpürét, majd keverd össze.
- Adagold hozzá fokozatosan a száraz hozzávalókat, és keverd simára a masszát.
- Töltsd meg a muffin formákat, és süsd 20-25 percig.
- Ha kihűltek, díszítsd őket fehér cukormázzal, amit pókháló mintára csíkozol.