Egy újabb szuper villámrecepttel készültünk neked, természetesen ezúttal húsvéti témában, hogy megszínesítsük az ünnepi készülődést. Egy tojás alakú gyümölcslepény receptet hoztunk, amit a kedvenc sütid alapján készíthetsz el, és mivel csupa gyümölcs, még egészséges is! Ezeken a napokon biztosan az átlagosnál több édességet fogyaszt mindenki, kiváltképp a gyerekek, ezért is jó, ha te egy kicsit kevesebb cukorral és több gyümölccsel készült desszertet kínálsz.
Ez a gyümölcslepény azért is különleges, mert a saját ízlésed szerint, illetve az alkalomhoz illően alakíthatod a receptet. A lepény alapja ugyanis bármilyen kekszes állagú sütemény lehet, tehát használhatod a kedvenc csokis sütid receptjét, vagy egy klasszikus piskóta receptet, torta alapot, vagy akár egy mézeskalács jellegű sütit.
Teljes elkészítési idő:
1 óra 15 perc
Hozzávalók:
- Az általad választott sütitészta hozzávalói
- 350 g krémsajt (szobahőmérsékleten)
- 85 g vaj (szobahőmérsékleten)
- 200 g porcukor
- 1 evőkanál vanília aroma
- Gyümölcsök a dekorációhoz (minél színesebb, annál jobb, de csak olyan gyümölcsöket válassz, amiket valóban szeretsz)
Elkészítés:
Nyújtsd ki a kedvenc sütitésztádat egy ujjnyi vastagságúra, majd egy éles késsel vágd tojás alakúra! Ha sütést igénylő tésztáról van szó, akkor süsd meg, és hagyd kihűlni!
Egy botmixerrel keverd el jól a krémsajtot a vajjal, amíg teljesen sima nem lesz. Add hozzá a cukrot és a vanília aromát!
A kész sütitésztán oszlasd el egyenletesen az elkészített krémet, és díszítsd a kiválasztott gyümölcsökkel!
Kellemes húsvéti készülődést kívánunk!