Azok számára, akik imádják a könnyű, frissítő desszerteket a forró nyári napokon, a kókuszos málnás jégkrém tökéletes választás. Ez az egyszerűen elkészíthető, egészséges finomság magában hordozza a málna üdeségét és a kókusz krémes ízvilágát. Lássuk, hogyan készítheted el ezt a különleges desszertet otthon!
Hozzávalók
A málnás réteghez:
- 20 dkg málna
- 2-4 dkg cukor (vagy édesítőszer ízlés szerint)
- ½ db citrom reszelt héja
A kókuszos réteghez:
- ½ db citrom reszelt héja
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 2 evőkanál cukor (vagy édesítőszer ízlés szerint)
- 16 dkg kókusztej
Elkészítés
- A Málnás réteg elkészítése:
- Egy tálban pürésítsd a málnát a cukorral vagy édesítőszerrel, és add hozzá a citrom reszelt héját. A málnapürét kanalazd a fagylaltformák aljába.
- A Kókuszos réteg elkészítése :
- Egy kancsóban keverd össze a kókuszreszeléket, citromhéjat, vaníliakivonatot, cukrot vagy édesítőt és a kókusztejet. Ügyelj rá, hogy a keverék jól elvegyüljön.
- Rétegezés :
- Öntsd a kókuszos keveréket a málnapüré tetejére. Egy spatulával óvatosan keverd össze a két réteget, hogy márványos hatást érj el. Ettől a fagyi nemcsak finom, de látványos is lesz.
- Fagyasztás:
- A fagylaltformába helyezz egy spatulát vagy fagylaltpálcikát, majd tedd őket a fagyasztóba legalább 4 órára, hogy megfelelően megdermedjenek.
Tippek és variációk
- Édesítőszer : Ha cukormentes változatot szeretnél, használj steviát vagy eritritet.
- Gyümölcsváltás: A málna helyett kipróbálhatod más bogyós gyümölcsökkel is, például eperrel vagy áfonyával.
- Dúsítás: A kókuszos réteget dúsíthatod kókuszjoghurttal vagy görög joghurttal a krémesebb állag érdekében.