Gyors, ízletes és egyszerű vacsorát keresel? Akkor próbáld ki ezt a sült csirkemell-pennés tésztát! Az olasz és mediterrán ízek tökéletes harmóniáját kínáló fogás gyorsan elkészül, és garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat.
Ebben a receptben a paradicsomos mártás krémes alapot kap a mascarpone hozzáadásával, amely a csirkemellet igazán szaftossá és ízletessé teszi. A tészta a sütőben kap egy különleges kezelést, hiszen (a cheddar és mozzarella) reszelt sajtokkal való megszórása után aranybarnára sül és buborékos lesz a teteje. A friss petrezselyem pedig finom frissességet ad a tálhoz. Mindeki kedvence lesz, ez garantált. Na de akkor lássuk is a receptet!
Hozzávalók:
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 hagyma (finomra vágva)
- 2 gerezd fokhagyma, összetörve
- ¼ tk chili pehely
- 2 x 400 g konzerv apróra vágott paradicsom
- 1 tk porcukor
- 6 evőkanál mascarpone
- 4db bőr nélküli csirkemell, csíkokra szeletelve
- 300 g penne
- 70 g érett cheddar, reszelve
- 50 g reszelt mozzarella
- ½ kis csokor petrezselyem, apróra vágva
Elkészítés:
1. Egy serpenyőben, közepes lángon hevíts fel 2 evőkanál olajat. Tedd bele a finomra vágott hagymát és pirítsd 10-12 percig. Add hozzá a fokhagymát, chilipaprikát majd főzd 1 percig. Dobd bele a paradicsomot, a cukrot és ízlés szerint fűszerezd. Fedő nélkül párold 20 percig, vagy amíg besűrűsödik, majd keverd hozzá a mascarponét.
2. Egy másik tapadásmentes serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olajat. Fűszerezd be a csirkét és süsd 5-7 percig, vagy amíg a csirke megpuhul.
3. Melegítsd elő a sütőt. Eközben főzd meg a pennét a csomagolási utasítások szerint. Majd ha kész csepegtesd le és a maradék olajjal öntsd fel. A tésztát egy közepes méretű tűzálló edénybe öntsd bele. Keverd bele a csirkét és öntsd le a szósszal. A tetejére helyezz el cheddart, mozzarellát és a petrezselymet. Süsd kb 20 percig, vagy amíg aranybarna és buborékos nem lesz a teteje.