Főoldal / Ápoltság / Hogyan ápoljuk bőrünk a hideg időkben?
Bőrápolás

Hogyan ápoljuk bőrünk a hideg időkben?

Ahogy beköszönt a hideg időjárás, bőrünknek extra gondoskodásra van szüksége. A hideg, száraz levegő, a szeles időjárás és a fűtött helyiségek együttes hatása könnyen kiszáríthatja bőrünket, így fontos odafigyelni az extra hidratálásra és védelemre. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan tarthatjuk bőrünket egészséges és hidratált állapotban a hideg idő beköszöntével is. 

1. Hidratálás

A hideg időjárás kiszáríthatja a bőrt, ezért fontos, hogy megfelelő hidratáló krémet alkalmazzunk. Válasszunk olyan termékeket, amelyek gazdagok nedvességmegkötő összetevőkben, például hialuronsavban vagy glicerinben. Az arcunk és testünk különböző területei eltérő igényekkel rendelkeznek, így érdemes olyan hidratálókat választani, amelyek a bőr típusához és szükségleteihez igazodnak.

2. Napvédelem

A téli hónapokban is kiemelten fontos a napvédelem. A hó és a jég visszaveri a napfényt, ami fokozott expozíciónak teszi ki a bőrt. Használjunk napvédő krémet, különösen az arcunkon, kezünkön és más kitett területeken. Válasszunk legalább SPF 30-as faktorszámú termékeket, és alkalmazzuk őket minden nap, még akkor is, ha a nap nem süt.

3. Megfelelő tisztítás

A hideg időben kerüljük az erős, kiszárító tisztítószereket. Válasszunk olyan enyhe tisztítószereket, amelyek nem szüntetik meg a bőr természetes olajait. A hideg víz helyett langyos vizet használjunk, és a fürdés vagy zuhanyzás után azonnal vigyük fel a hidratálót a nedvesség megtartása érdekében.

4. Extra gondoskodás

Az arc, a kéz és a láb gyakran ki van téve a hideg időnek. Ezen területek extra odafigyelést igényelnek. Használjunk speciális arcápolókat, kesztyűt, és zsírosabb hidratáló krémet a kezekre és lábakon is.

5. Belső hidratálás

A megfelelő hidratálás nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is fontos. Fogyasszunk elegendő vizet és olyan ételeket, amelyek vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. A bőrünk állapota szorosan összefügg az általános egészségünkkel. Ezért ne feledkezzünk meg a vízfogyasztásról sem.

A hideg időjárásnak nem kell negatívan befolyásolnia bőrünk állapotát, ha megfelelően gondoskodunk róla. Hidratálás, napvédelem, megfelelő tisztítás és a kitéve lévő területek extra odafigyelése mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy bőrünk egészséges és hidratált maradjon a hideg időben. Ne hagyjuk figyelmen kívül bőrünk igényeit.

Ha igazán extra ápolásra van szükséged, a Bradocare glicerines kézápoló krémben biztosan nem fogsz csalódni! Minden meg van benne, amire a kezdnek szüksége lehet.

Nézd meg ezt is!

Narancsbőr csökkentése

Hogyan tüntesd el végleg a narancsbőrt?

A cellulit egy gyakori jelenség, amely a bőrnek azon területein alakul ki, ahol zsírlerakódások vannak …