Ez a recept egyszerű, villámgyors és kimondhatatlanul ízletes. Ahogy a fahéj illata és íze a szilvával keveredve ropogós keksszé formálódik, meglátjátok a család is hipp-hopp megjelenik a sütő mellett. Kezdjünk is bele!
Hozzávalók:
– 15 dkg margarin(szoba hőmérsékletű)
– 10 dkb cukor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 1 db tojás
– 15 dkb liszt
– 0,5 tk. sütőpor
– 0,5 tk. szódabikarbóna
– egy csipet só
– szilva tetszés szerint
– fahéj
Mindenek előtt a szilvát darabold fel, kisebb nagyobb darabokra, szórd meg ízlésed szerint fahéjjal(én jó sokat szoktam rászórni) és egy kis cukor is kerülhet rá, ha nagyon édesszájú a család. Amíg elkészülünk a masszával, addig szépen magába issza a szilva a fahéj és a cukor ízét, amitől még ízletesebbé varázsolja majd a készre sült süteményt.
Kezdjünk bele a keksz gyártásba, vegyük is elő a keverőedényt. Dobjuk bele a margarint, majd keverjük habosra a cukorral, aztán adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tojást. A liszttel elkeverjük a sütőport és a sót, majd a margarinos masszához keverjük.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és pakoljunk rá kis kupacokat, egymástól távolabbi pontokra, mert körülbelül kétszeresére terül majd szét a massza. Fogjuk a korábban összedarabolt szilvákat és jól tömjük meg a keksz tetejét, hiszen sütés közben összezsugorodik majd a gyümölcs és ha nem teszünk rá eleget, akkor elég hiányos lesz a kekszünk külseje és persze úgy a finom, ha tele a teteje.
Körülbelül 180 fokos sütőbe már mehetnek is melegedni a kekszeink, de ne hagyjuk őket őrizetlenül, mert viszonylag hamar, kb 10 perc alatt készre sül. Ha már aranyszínű a széle, és nem ragad a sütőpapírunkhoz, akkor kóstolásra kész a mennyei manna.
Miután kivetted, várj egy picit, hogy ne legyen tűzforró, mert akkor könnyebb levenni a sütőpapírról. Ha kihűlt, finom ropogós lesz és egy dobozban tárolva napok múlva is finom falat marad(vigyázz!mert, ha az asztalon hagyod, előfordulhat, hogy nyoma sem marad).
Jó sütögetést!