Az Oreo őrület már hazánkban is jó ideje tart. Nem is csoda, hiszen ez a vaníliás-tejes krémmel töltött csokis keksz a maga egyszerűségével mindenkit meghódít. Ha rajongója vagy ennek a ropogós édes finomságnak, akkor ez a sütemény biztos a kedvenced lesz! A legjobb az egészben, hogy mindössze 5 hozzávalóból 10 perc alatt összeállítható és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá! Mi már kipróbáltuk és azóta ez lett a család legújabb kedvence!
Hozzávalók:
- 250 gramm krémsajt
- 2 csésze (400 gramm) cukor
- 1,5 teáskanál vanília kivonat
- 3 csésze (500 gramm) fehércsoki
- 17 db Oreo keksz
Elkészítés:
- Egy 20*20 cm-es üvegtálat vagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Egy tálban csomómentesre keverjük a krémsajtot a cukorral és a vanília kivonattal.
- A fehércsokit apróra vágjuk, vízgőz felett megolvasztjuk majd hozzákeverjük a krémsajtos egyveleghez.
- Az Oreo kekszet nagyobb darabokra törjük és a ¾-ét (kb. 12 darabot) a krémhez adunk.
- Az elkészült masszát buborékmentesen elterítjük a tepsiben, a tetejére tesszük a maradék tört kekszet és 4 órára hűtőbe tesszük.
- Amikor teljesen megdermedt kis darabokra vágva tálaljuk.
A krémsajt és az Oreo kombinációja adja ennek a süteménynek az igazi varázsát. Ajándékként is tökéletes!