Főoldal / Csináld magad / Perselyes alkotások

Perselyes alkotások

Biztosan nálad is lapul valahol egy rég elfeledett doboz vagy üveg, ami tele van aprópénzzel. Lehet, hogy már le is jártak és nem tudod mit kéne kezdeni azzal a rengeteg 1-2 forintos érmével, de nincs szíved kidobni a gyűjteményt? Mutatunk néhány művészi ötletet a felhasználásukra. Ha nem sajnálod, akkor a még használatban lévő pénzérmékből is alkothatsz, hiszen itt most csak az esztétikai „érték” számít.

Készíts pénzpadlót

Jó lehet, hogy kicsit elvetemült ötlet és egy kisebb vagyon kell hozzá, vagy egy nagyon szorgos gyűjtő, de lássuk be, elég jól nézhet ki egy ragyogó pénzmozaik padló. Bármilyen mintát kirakhatsz, csak ügyelj a számolásra, hogy a szoba vége felé is kijöjjön a minta. Idegnyugtató elfoglaltságnak sem utolsó.

Csillogó szalvétagyűrű

Öltöztesd fel az unalmas konyhai asztalodat néhány lenyűgöző ruhadarabbal. Készíts ultra-elegáns szalvétagyűrűket csillogó, érmedíszítéssel. Arra ügyelj, hogy fertőtlenítés után fényesítsd ragyogóra az érméidet és csak így kerüljenek az asztalra. Egy ilyen szettel biztosan lenyűgözöd a vacsoravendégeidet.

Tükröm, tükröm

Ha azt szeretnéd, hogy a tükörből egy fénylőbb bőrű, csillogóbb szemű valaki nézzen vissza rád, ne keress tovább, készítsd el magadnak ezt a tündöklő keretű tükröt. Az önbizalmadra biztosan pozitív hatása lesz, ha reggelente egy ragyogó mosollyal indítasz!

5 forintos ombre

Habár az öt vagy a húszforintos érme alapvetően sárgás színű, idővel bebarnulnak évek múltán pedig kék-zöld, vagy akár fekete árnyalatokat ölthetnek magukra. Biztosan a te gyűjteményedben is vannak ilyenek. Ez a színkollekció látványosan mutat egy izgalmas forint-ombre alkotáson és akár jó ajándék is válhat belőle.

Pénzékszer

Teszteld kézügyességedet pénzékszerek készítéssel! Kicsit csiszold meg, ha kopottabb hatást szeretnél elérni, de a patinás pénzérméknek is igazán különleges hatásuk lesz, garantáltan mindenki megnézi, és megkérdezni mit viselsz.

Edény alátét

Az edényalátét bizonyosan az a kézműves dolog, amivel minden DIY rajongó a hobbija elején megpróbálkozott. Mindenkinek el kell készítenie a sajátját. Szóval, miért nem teszel egy próbát te is, és kreálsz magadnak egy igazán különleges edényalátétet? Gyerekekkel is kitűnő elfoglaltság lehet.

Varázsolj magadnak csillogó asztalt

Ragaszkodsz a csúnya konyhaasztalodhoz és mindig terítővel kell takargatnod? Ha igen, akkor miért nem alakítod át? Az ilyen projektekben igazán próbára teheted a kézügyességedet!

Pénzkeret

Még egy nagyszerű projekt, amit gyerekekkel együtt is csinálhatsz. Ez a képkeret szemet gyönyörködtető lesz, és ha ajándékba adod, szeretteid mindig érezhetik belőle milyen nagyra „értékeled” őket.

Mit gondolsz ezekről a kézműves projektekről? Kipróbáltál már hasonlókat? Van különleges érme műved, amit szívesen megmutatnál? Oszd meg velünk, ha készítettél hasonlót vagy ezek közül valamelyiket! Kézműveskedésre fel!

Nézd meg ezt is!

Hamarosan lekerül a téli csizma

Most még a téli cipők és otthoni mamuszok védelmében rejtegetjük lábainkat, de gondolj bele, már …