Főoldal / Házi Praktikák ! / Nekiestünk a tavaszi nagytakarításnak: a kényes pontok tanulságosak

Nekiestünk a tavaszi nagytakarításnak: a kényes pontok tanulságosak

Itt a tavasz. Ilyenkor, ahogy a természet is, mi is kezdjük visszanyerni energiánkat, és elérkezettnek tartjuk az időt egy tavaszi nagytakarításra. Főleg, hogy az ünnepek vészesen közelednek. Most már nincs idő arra, hogy tovább toljuk magunk előtt ezt a feladatot. Ezért mi is nekiestünk egy kis takarításnak.

Azok a bizonyos kényes pontok, amit mindannyian utálunk:

 

  • Az egyik leggusztustalanabb pontja a takarításnak a hajszálakkal teli fürdőszoba lefolyó. Hiába a mi, vagy családtagjaink hajáról van szó, a több hete a lefolyóban pihenő hajszálak nem festenek túl szép képet. Ráadásul még valahogy ki is kéne venni a lefolyóból. Bezzeg, ha előre gondolkoztunk volna és nem hagytuk volna, hogy idáig fajuljon a dolog, akkor a Búvár segítségével megkímélhettük volna ettől magunkat. Minden héten egy kis granulátum és nem gyűlnek össze a hajszálak. Mivel ez elmaradt, így jöhet egy gumikesztyű és szedhetjük ki ezt a gusztusos kis csomót, hogy újra tiszta legyen a lefolyónk.

 

  • De nemcsak a fürdőben van lefolyó, ott a konyhai csap, ami alatt nem a hajszálak, hanem az ételdarabok szoktak megpihenni. Van, hogy nem is látjuk, csak egy bűzös szag terjeng állandóan a mosogató körül. A hetekig tartó bűzkommandó után, rá kellett jönnünk, hogy a lefolyóból árad a szag. Láthatatlanul, de bizony rohad, úgyhogy a legjobb, ha itt is bevetjük a Búvárt.

 

  • Aztán jöhet a kedvencünk, az illemhely. Inkább ne részletezzük, hogy mivel találkozhat ott az ember. Gumikesztyűt fel és essünk túl rajta! Amint meglátjuk a perem alatt megragadt dolgokat, akkor jövünk rá, hogy nem ártott volna wc-olajat és wc-kockát használni, hogy ne tudjon ennyi szennyeződés lerakódni.  Jobb később, mint soha, úgyhogy azt hiszem ezután a mindennapjaink része lesz a wc-olaj. Jah és nézzétek milyen praktikus kefét is lehet már kapni:

Amint ezeken túlesünk, csak a “szép” része marad a takarításnak, ráadásul, ha a gyerekeket és a család többi tagját is bevonjuk, akkor gyorsabbak végezhetünk a feladatokkal.

Tervezd meg a munka menetét és essetek neki az otthonotok újjá élesztésének Ti is!

Nézd meg ezt is!

Fecsegnek rólad a lábujjaid?

Gondoltad volna, hogy a lábfejed formája, a lábujjaid hosszúsága elmondja, hogy milyen a személyiséged? Nem …