Főoldal / Házi Praktikák ! / Vasalás helyett keményíts!

Vasalás helyett keményíts!

Új függőségünkről szeretnénk beszámolni ebben a cikkben. Történt ugyanis, hogy elegünk lett az örökös ingvasalásból. Lehet, hogy te is találkoztál már azzal a jelenséggel, amikor reggelente életed párja ing vasalási kívánságával fokozza a hangulatot, miközben ezer más dolgod lenne. A reggeli rutint felborítja, megkeseríti és egyenesen tönkreteszi az, amikor be kell iktatni még az ingvasalást is, ami lássuk be, nem a világ legegyszerűbb feladata.

Hogy elkerüljük ezt a hétköznapi nyűglődést, úgy döntöttünk teszteljük a keményített ingekről hallott legendákat. A keményítőről ugyanis úgy tartják, hogy könnyítik a vasalást, tartást és fényt adnak a ruhának, ráadásul a keményített ruhák tovább őrzik meg élettartamukat is, nem deformálódik el még a kötött ruha sem a mosások során.

Beszereztük ezért a legjobb áron kapható, Miss Texi keményítőt és a csomagolásról ránk mosolygó háziasszony elszántságával vágtunk bele a projektbe. Sok hasznos tapasztalattal lettünk gazdagabbak, amiket össze is gyűjtöttük azoknak, akik még rettegve gondolnak erre a múltszázadbelinek hitt mosási eljárásra. Pedig amilyen egyszerű, olyan hatékony, hidd el, te is rá fogsz szokni!

Pár lépés a vasalásmentes életért

Az eljárás maga nem egy bonyolult dolog, pont úgy kell használni, mint bármilyen mosószer adalékot, csak pár dologra kell figyelni ahhoz, hogy meggyőző eredményt kapj.

  1. Állítsd a mosógépet 30 fokra, és kímélő programra, a forró víz ugyanis kárt okozhat a pamutszövetben.
  2. Használj világnézetednek megfelelő (pl. környezetkímélő), jó minőségű, por vagy folyékony állagú mosószert.
  3. Ha keményítesz, ne használj öblítőt!
    Az öblítő olyan kationos felületaktív bevonatot képez a textilszálakon, amitől az anyag nemcsak hamarabb foltosodik, hanem puhább is lesz, ami miatt a keményítés kevésbé hatásos.
  4. A gépi mosásnál az utolsó vizes öblítésekhez add hozzá a keményítőt. A mosógép adagolóján keresztül, csak ez után centrifugázd.
  5. Célszerű vasaláskönnyítő, 850 fordulatos centrifugálást használni, mert ez kellőképpen eltávolítja a vizet, de még nem gyűri meg túlzottan az anyagot.
  6. Ha a program lejárt vedd ki mielőbb, ne hagyd az inget a mosógépben, mert az erősen gyűrődést okoz.
  7. Lehetőleg ne használj gépi szárítást. Vállfán lógatva hagyd megszáradni az ingeket. A műanyag vállfa lesz a tökéletes választás, hogy ne vállasodjon ki. A gallérnál lévő gombokat gombold be szárításhoz, így szépen megőrzi az ing a formáját.

Már ebben az állapotban szárított ingek is gyönyörűek, ha nem a legelegánsabb helyen kell a párodnak megjelennie, hétköznapokra tökéletesen megfelelnek majd. Alig észrevehető gyűrődések lesznek csak rajta.

Ha egy alkalomra gyönyörű ingben akarod elengedni a párodat, akkor a keményítővel mosott ing vasalásához ne várd meg, hogy az teljesen megszáradjon. Az enyhén nedves, keményített ingeket könnyebben és jobban tudod vasalni. Néhány perc alatt elkészülsz a tökéletesre vasalt inggel.

A végeredmény egyszerűen hibátlan lesz, soha többet nem akarsz majd inget mosni keményítő nélkül. Minket meggyőzött. Te kipróbáltad már?

Kapható: Auchan, DM, Rossmann, Metro, Spar, Reál Élelmiszer, Goods Market, Euro Family, Vianni üzletekben

Nézd meg ezt is!

Hamarosan lekerül a téli csizma

Most még a téli cipők és otthoni mamuszok védelmében rejtegetjük lábainkat, de gondolj bele, már …