Főoldal / Receptek / Csokis zabcsoda sütés nélkül!

Csokis zabcsoda sütés nélkül!

Ugye te is vágysz egy izgalmas receptre? A sütemény gyártással egyszerűen nem lehet leállni, hiszen egy finom desszertre mindig akad jelentkező. Mondjuk egy kis édességre éhes családtag, aki szívesen megkóstolná a legújabb receptedből elkészített végeredményt. Ha nem szeretnél sokat bajlódni, de mégis valami krémes desszertre vágysz, ez a könnyű, csokis zabszelet neked való.

Nos, nem állítjuk, hogy ez a zabszelet különösebben egészségtudatos megoldásnak számítana, de biztosan nyugodtabb lelkiismerettel falhatod be, mint a zserbót vagy hókiflit.

Izgalmasan ropogós zab és elegánsan krémes csokis finomság vár rád, ha elkészíted ezt a desszertet. Ami a legjobb hogy, mindössze annyi a dolgod, hogy összekevered az összetevőket, egymásra halmozod a rétegeket, bedobod a hűtőbe és pár óra múlva már élvezed is a harmonikus ízeket.

Próbáld ki még ma, de lehet, hogy egyből dupla mennyiséget kellene készítened, annyira ellenállhatatlan lesz!

Recept:

Előkészítési idő: 15 perc

Az elkészítés teljes ideje kb.: 2 óra 15 perc (hűtéssel együtt)

Hozzávalók: 16 – 20 szelet készítéséhez

Hozzávalók:

  • 1 bögre vaj
  • ½ bögre barna cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 3 bögre darált zab
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • ¼ teáskanál só
  • 1 bögre fekete csokoládé pasztilla
  • ¾ bögre darabos mogyoróvaj

 

Elkészítés lépései

  1. Bélelj ki egy 20×20 cm-es sütőformát
  2. Keverd össze egy lábosban a vajat, a barna cukrot és a vanília kivonatot. Kevergetés közben kis lángon melegítsd addig, amíg a vaj megolvad, és a cukor feloldódik.
  3. Add hozzá a cukros keverékhez a zabot, a fahéjat és a sót. Főzd és kevergesd folyamatosan 4-5 percig.
  4. A keverék felét terítsd le a tepsi aljára és tedd félre a másik felével együtt hűlni.
  5. Tedd egy mikrozható kisebb edénybe a mogyoróvajat és a csokit. A mikrohullámú sütőben 40 másodperces lépésekben magas hőmérsékleten melegítsd. Minden lépés között keverd meg, amíg meg nem olvad és teljesen összeolvad a massza.    
  6. A csoki krém 4/5 részét terítsd szét a kibélelt tepsidben pihenő zabon, a maradék ¼-et hagyd meg a díszítéshez. Halmozd a maradék zabot a csoki krém tetejére. A maradék csoki krémmel pöttyözd a desszert tetejét.
  7. Tedd hűtőbe 2 órára, vagy addig, amíg össze nem áll a desszerted.

Isteni finom, könnyű és még a sütőt sem kellett bekapcsolnod hozzá.  Ha szeretnéd betárazni ezt a finomságot, tedd a fagyasztóba és vedd elő, amikor rád tör a kínzó édesség éhség! Csak várd meg, amíg szobahőmérsékletű lesz.

Mit gondolsz ízleni fog? Csináltál már valaha hasonlót? Változtattál valamit a recepten, amitől még finomabbá tetted esetleg?

Oszd meg velünk, ha kipróbáltál már valamilyen sütés nélkül készíthető zabszeletet, és azt is, hogy ez a recept mekkora sikert aratott nálad!

Hasznos tippekért és ötletekért látogass vissza az oldalra!

Nézd meg ezt is!

Főzz házi lekvárt! Mutatjuk mikor, miből!

Császármorzsa, palacsinta, rácsos linzer, bukta, fánk… Mi a közös bennük? Mindegyik elképzelhetetlen isteni finom lekvár …