Főoldal / Receptek / Könnyű citromos szelet 5 összetevőből

Könnyű citromos szelet 5 összetevőből

Valami igazán könnyű desszertre vágysz, ami picit édes, picit kesernyés és nagyon friss? Készítsd el ezt a csábító, könnyű citromos szeletet könnyen és gyorsan!

A citrom frissessége ebben az édes-fanyar sütiben igazi nyári íz élmény lesz a nagy melegben! Nagyon könnyű elkészíteni, és csak öt alapanyag kell hozzá. Itt a recept:

Citromos szeletek öt hozzávalóból

elkészítés: 55 perc
adag: 9-12 szelet
nehézségi fok: könnyű
kategória: desszert
Összetevők:

1 db teavaj (8 evőkanálnyi vagy fél csésze)

1 és ¼ csésze finomliszt

1 és ¼ csésze kristálycukor

4 db tojás

½ csésze citromlé (vagy 2-3 citrom kifacsart leve)

1 evőkanálnyi citromhéj (2-3 citrom lereszelt héja)

¾ teáskanál só (elhagyható)

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral vagy fóliával és tedd félre.

Keverd össze robotgéppel a vajat, 1 csésze lisztet, ¼ csésze cukrot, a sót amíg puha tésztává össze nem áll. Borítsd a tésztát a kibélelt tepsibe és nyomkodd szét a kezeddel, egyenletes vastagságúra. Tedd a sütőbe és süsd kb. 20 percig, amíg a tészta el nem kezd megbarnulni a széleknél.

Amíg sül az alap, készítsd el a krémes tetejét. Egy tálba öntsd össze az 1 csészényi cukrot, az ¼ csészényi lisztet, a tojásokat, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Keverd addig, amíg a cukor fel nem olvad. Hagyd 10 percig pihenni a keveréket.

Vedd ki az alapot a sütőből, keverd át újra a krémet majd borísd rá a már megsült tészta tetejére. Tedd vissza a sütőbe és süsd még kb. 20-25 percig, addig, amíg már nem jelennek meg a kis buborékok a massza tetején.

Ha kisült a süti, 1-2 órán keresztül pihentesd hűvös helyen, majd vágd fel kockákra. Ha véletlenül marad belőle, hűtőszekrényben tárold!

Nézd meg ezt is!

Főzz házi lekvárt! Mutatjuk mikor, miből!

Császármorzsa, palacsinta, rácsos linzer, bukta, fánk… Mi a közös bennük? Mindegyik elképzelhetetlen isteni finom lekvár …