Főoldal / Házi Praktikák ! / Vidáman takarítani? Így csináld!

Vidáman takarítani? Így csináld!

A kisgyerekeket sokféle módon próbálják rávenni arra, hogy rászokjanak a takarításra, rendrakásra. Ehhez mondókákat, dalokat, sőt játékokat szoktak bevetni a szülők, így a legkisebbek sem érezik tehernek az egyes feladatokat, amiket rájuk bíznak. De mi van a felnőttekkel? Takarítani csak nagyon kevesen szeretnek, azok viszont, akik örömmel teszik, azok nem munkaként fogják fel. Ha már muszáj hétről hétre megcsinálni, dobd fel te is a takarítást!

Tereld el a figyelmed

Hallgasd takarítás közben a kedvenc számaidat, ha nincs otthon senki más, akkor jó hangosan! Aki nagyon belelendül, az énekkel és tánccal is színesítheti a programot. Bármilyen munkafázist felpörgethetsz így, legyen az teregetés, pakolás, tükörpucolás, portörlés porszívózás vagy felmosás.

Ha nem vagy az a kimondottan bulizós típus meghallgathatsz egy hangos könyvet vagy egy nyelvleckét is takarítás közben. Jó program ez, ha alig van időd olvasni, tanulni.

Szerezz be menő eszközöket

Pont mint az edzést, sokkal szívesebben csinálod új és menő eszközökkel! Válassz a takarításhoz is színes partvist, felmosó vödröt, törlőkendőt, vagy tollas porolót! Próbálj ki új illatú tisztítószert, más, hatékony összetevőjű vízkőoldót vagy bútorápoló szert.

Illatos poroszívó?

Ha a porszívód kellemes, vanília, levendula, citrom vagy gyöngyvirág illatot áraszt, miközben használod, mindjárt jobb kedvvel szaladsz körbe vele a lakáson! Próbáld ki az Arola porszívó illatosítót és öröm lesz a porszívás!

 

Vond be a gyerekeket

Nem kell mindent neked csinálni! Koruknak megfelelően, adj feladatot a gyerekeknek is. Néhány könnyű feladat elvégzésére még az egészen aprócska gyerekek is képesek(pl.: a szétszórt játékokat egy dobozba gyűjteni). Máris könnyebb lesz a munka, ha nem mindent egyedül végzel el.

Felmosó papucs

Tudtad, hogy lehet kapni felmosó papucsot, aminek az alja bolyhos? Használhatod szárazon a padló fényesítésére, a porcicák gyors összeszedésére vagy vizesen felmosáskor. Gyerkőcökre is adhatod, de biztosak vagyunk benne, hogy te is élvezni fogod, ha kipróbálod!

Viszlát wc-sikálás!

Ne szenvedj annyit a wc belső részeinek tisztításával! A Brado Club wc-olaj megtapad a vizes felületeken és védőréteget képez rajta így, megakadályozva a kosz- vagy a vízkő lerakódást. Rendszeres használatával tartós tisztaságot és frissességet biztosít. A kevesebb szennyeződés pedig ritkább wc pucolást eredményez!

Kihívások

Tűzz ki apró célokat, ha például végeztél a portörléssel, ajándékozd meg magad egy kávéval. Ha már csak a porszívózás van hátra, beszélgess 5 percet cseten, pörgesd át az instagramod vagy ajándékozd meg magad a kedvenc számoddal. A takarítás végeztével pedig mindenképp jöhet egy félóra jól megérdemelt lazítás!

Nézd meg ezt is!

Hamarosan lekerül a téli csizma

Most még a téli cipők és otthoni mamuszok védelmében rejtegetjük lábainkat, de gondolj bele, már …