Főoldal / Életmód / 9 dolog, amin változtatnod kell, hogy boldogabb lehess!

9 dolog, amin változtatnod kell, hogy boldogabb lehess!

Mindannyian boldogabb emberek akarunk lenni, ugye? Ahhoz, hogy valaki teljes mértékben boldog embernek érezze magát, rengeteg pénzt, időt és energiát kell belefektetnie a mindennapjaiba. Ráadásul egy olyan család, melyre büszkék lehetünk, szintén sok fáradozásba telik. Sajnos ennek tükrében a boldogság nem mindig tölti be az életünket. De lehet, hogy csak azért nem vagyunk boldogok, mert a hozzáállásunkon, a gondolatainkon kell változtatnunk. Lehet, hogy ha olyan dolgokat teszünk nap, mint nap, amik elégedettséggel töltenek el minket-lehet, hogy apróságok-akkor is boldoggá tehetnek.

Itt van 9 dolog, amelyeket minden nap meg kell tenned, hogy boldogabbá válhass:

Add ki magadból!
Találj egy megbízható barátot vagy egy profi szakembert, akivel megoszthatod érzéseidet. A kutatások azt bizonyítják, hogy a bajodról beszélve felszabadulhat az agyban szerotonin, egy olyan vegyi anyag, amelynek hatására azonnal nyugodtnak, optimistanak és boldognak érezheted magad. Ahogy úgy érzed, hogy problémáid vannak- beszélj róla!

Ne próbálj egyszerre megoldani minden problémát!
Ha egyszerre akarsz mindent megoldani, akkor annak inkább káosz lesz a vége, mint megnyugvás. Annak érdekében, hogy boldog legyél, próbálj meg egyszerre egy dologgal foglalkozni. Miután minden problémát egyedileg megoldottál, érezni fogod, hogy a büszkeség és elégedettség mosolyt csal az arcodra.

Gyakrabban mutasd ki a hálád!
A “köszönöm” kifejezés nem mindig arról szól, hogy megmutatod a másik embernek, hogy édesanyád gyerekkorodban jó modorra tanított téged- ez is valami olyan dolog, ami JÓ az agyadnak is! A kutatók arra jöttek rá, hogy ha hálásak vagyunk, akkor azzal is valami pozitív dolgot sugárzunk másoknak és magunknak is. Társul vele az elégedettség és a boldogság.

Soha ne hagyd abba a tanulást!
Lehet, hogy már rég elhagytad az iskolapadot, de attól még az elmét folyton éhezik a tudásra. A kíváncsiság és az elme doppingolása elősegíti a vegyi dopamin felszabadítását, ugyanazt, amit  akkor érzünk, amikor szexelünk vagy jó ételt fogyasztunk. Tornáztasd az agyadat, hogy élettel teli maradj!

Öleld meg a körülötted lévőket!

Szó szerint ölelj meg mindenkit, akit csak lehet. Oké, mindenkit azért nem lehet, de talán ha az eddigieknél több embert ölelsz magadhoz, akkor a depresszió el fog kerülni téged. Nemcsak magadnak, de a másiknak is feldobod vele a napját és mindketten megszabadultok a gátlásaitoktól, egyszerűen az ölelés által átadjátok egymásnak a pozitív energiákat.

Napozz!
Elgondolkoztál már, miért érzi magát boldogabban az, aki a napsütésben tölti a napja nagy részét? Azt mondják a nap segítségével termelődött D-vitamin segíti a szervezetünket abban, hogy feltöltődjünk energiával és vidámsággal. Használd ki a napsütéses hónapokat és irány a természet! Lehet, hogy a kertben eltöltött házimunkát is mosolíyogva fogod elvégezni.

Mozdulj meg!
Ez nem csak azt jelenti, hogy az edzőterembe kell rohannod, hanem, hogy meg kell tenned olyan dolgokat, amiket régóta halogatsz. Lehet, hogy kihívást jelent számodra, de hidd el, ha belevágsz, annál inkább fogod élvezni, minél nehezebb most belekezdeni.

Aludd ki magad!
Észrevetted, mennyivel boldogabban ébredsz, ha valóban kialszod magad és nem az óra kelt fel? A megfelelő éjszakai alvás elérése, segít az egészséges jólét megőrzésében. Íme néhány tipp, amivel könnyebben alhatsz ma éjjel: csepegtess nyugtató illóolajokat, vegyél egy forró fürdőt lefekvés előtt, kapcsold ki  a tévét, hallgass lágy, nyugtató zenéket az alvást megelőzően.

Tekints előre pozitívan!
Soha ne kételkedj a pozitív gondolkodás erejében – ez az egyetlen dolog, amely segíthet nekünk a legmélyebb pillanatok megélésében! Ha pozitívan tekintesz a jövőre, vidám képeket idézel fel magad elé, amik aztán megvalósulhatnak, akkor a jövőt is arra ösztönzöd, hogy ezek a vágyak valóban megtörténjenek. Van értelme!

Szeretnénk hallani a véleményedet ezekről a boldogság tippekről! Próbáltad már valaha ezeket? Ha igen, hogyan működtek? Van olyan boldogság tipped, amit meg szeretnél osztani velünk?

 

Nézd meg ezt is!

Papírtörlő VS konyharuha

Tételezzük fel, hogy van két csapat. Az egyik esküszik rá, hogy a papírtörlőknél még nem …