Főoldal / Házi Praktikák ! / Ezért a Kinder Bueno receptért mindenki könyörögni fog!

Ezért a Kinder Bueno receptért mindenki könyörögni fog!

A Kinder csokik többnyire mindenkinél nagy sikert akartnak, éppen ezért érdemes kipróbálni egy olyan receptet, ami ezeket a csokikat, süti formájában varázsolja elénk. Mi most egy Kinder Bueno ihlette receptet hoztunk nektek. Tejes, krémes, mogyorós kavalkád, amit egyszer nektek is ki kell próbálnotok. Mi a gyerkőcök szülinapi partyján vetettük be. A gyerekek imádták, és minden szülő a receptért esedezett.

Nektek még kérnetek sem kell, mert most rögtön megosztjuk veletek:

HOZZÁVALÓK

A piskótalaphoz:

  • 4 db tojás
  • 80 g cukor
  • 80 g finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor

A krémhez:

  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 400 ml tej
  • 100 g cukor
  • 200 ml habtejszín
  • 2 csapott ek porcukor
  • 1 csomag habfixáló

Az összeállításhoz:

  • 5 ek nutella (mikróban kissé felmelegítve)
  • 50 g mogyoró (pirítva, durvára törve)
  • 200 g háztartási keksz
  • 300 ml tej (langyos)
  • 180 g étcsokoládé (megolvasztva)
  • 20 g fehér csokoládé (megolvasztva)

ELKÉSZÍTÉS

Piskótalap:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Válasszuk szét a tojásokat: a sárgáját a cukor egyik felével keverjük el fehéredésig, majd keverjük hozzá a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot. A tojásfehérjét a cukor másik felével verjük addig, amíg kemény habot kapunk. Majd óvatosan forgassuk össze a két masszát, hogy a hab ne essen össze, végül egyenletesen oszlassuk el a tepsiben és süssük aranybarnára az előmelegített sütőben. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, és vágjuk félbe.

Krém:

Főzzünk meg egy zacskó pudingot 400 ml tejjel és 100 g cukorral. Ha elkészült, takarjuk le fóliával úgy, hogy hozzáérjen a pudinghoz, így nem lesz majd darabos. Ezt hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A jól lehűtött habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval verjük fel, majd keverjük össze a kihűlt pudinggal.

Összeállítás:

Kenjük meg vékonyan nutellával a piskótalap egyik felét, majd szórjuk meg a mogyoróval. Egy pillanatra áztassuk a kekszeket tejbe, majd tegyük a mogyorós rétegre. Erre mehet rá a vaníliapudingos krém, majd a következő piskóta. Ezt ismételjük meg még egyszer, annyi a különbség, hogy a vaníliakrémre már nem kerül piskóta. 1 órára tegyük be a fagyasztóba, hogy megdermedjen.

Miután megdermedt, olvasszuk fel a két fajta csokit: az étcsokival az egész süti tetejét kenjük be, majd gyorsan szórjunk rá mogyorót. Ezután csíkozzuk még be a fehér csokival is.

Ahogy a képen is láthatjátok ez a süti könyörög a harapásért. Nemcsak rettentően gusztusos, de elképesztően finom is. Aki eddig nem szerette a Kinder Buenot, az most egy harapásra megszereti!

 

kb

 

Nézd meg ezt is!

Őszi finomságok, amiket tuti nem próbáltál még

Most olyan recept ötleteket igyekeztünk összeszedni nektek, amik annyira különlegesek, hogy eddig még biztosan nem …