Főoldal / Házi Praktikák ! / Polckérdés- így lesz rend a szekrényedben!

Polckérdés- így lesz rend a szekrényedben!

A nyári és téli ruhák átpakolása után, te is mindig megfogadod, hogy mostantól  aztán, ha a világ a feje tetejére áll Te, akkor is ugyanilyen gyönyörű rendet fogsz tartani a szekrényedben? Minden nőnek ez az álma. Ez viszont koránt sem könnyű feladat, ha rossz rendszerben pakolsz. Pláne, ha még a gyerekek és a párod szekrényének a rendben tartása is a Te feladatod, akkor bizony nő legyen a talpán, aki tényleg képes erre. Segítünk pár ötlettel, hogy közelebb kerülhess az áhított rend fenntartásához!

Polckérdés

A polcos szekrény nem biztos, hogy a legjobb választás. A gondosan összehajtogatott és egymásra pakolt pólók és pulcsik előbb-utóbb eldőlnek vagy leesnek, de legalábbis össze-vissza gyűrődnek, amikor megpróbáljuk kiszedni a megfelelő darabot. Nemcsak kiszedni, szépen visszatenni is problémás a halom tetejére a ruhákat, hiszen az alján rendszerint már akkora a káosz, hogy egyszer csak az egész torony felborul.

Ha nagyrészt polcos szekrényed van, használj polcelválasztókat, ezek segítségével kevesebb esélyt adsz az egyes ruhahalmoknak a felborulásra és az összekeveredésre.

Akassz, amit csak tudsz!

Ezek a tartók hasznosak lehetnek, ha például rengeteg kalapod van. Egy ilyen jól rendezett tartón akár két tucat kalap vagy sapka is elfér. Ezekre a kendőket is feldobhatod. Az ilyen tartókon zsebek találhatóak, melyekbe könnyedén elrejtheted kedvenc fejfedődet a hozzájuk tartozó kesztyűkkel.

Használd ki a szekrényajtón lévő értékes helyeket, hiszen rengeteg dolgot fel tudsz oda is akasztani.

Kedvenceink a vállfák

A lehető legegyszerűbb megoldás, ha a ruhák többségét vállfán tárolod. Így kevésbé gyűrődnek és átlátni is sokkal egyszerűbb, mintha csak polcokat használnál. Sokszor viszont, még a vállfára akasztott nadrágok is könnyen leesnek, összegyűrődnek. Ezért érdemes beszerezni néhány kimondottan nadrághoz tervezett vállfát is. Ma már kaphatóak olyan vállfák, melyeken a nadrágok rendezetten állnak és nem gyűrődnek. Sőt, léteznek kifejezetten pulcsikhoz kifejlesztett vállfák is, melyekről nem csúszik le, nem vállasodik ki a puha anyag sem.

Ha a szekrény tele van, valószínű, hogy túl közel kerülnek a vállfák, így nem lesz egyszerű megtalálnod, amit keresel. Szelektálj minél többször, hiszen semmi értelme olyan ruhák tárolására használnod az értékes rakodó részeket, amiket évente egyszer veszel fel. Az olyan ruhák, amik jók rád, de kimentek a divatból elférnek egy dobozban a szekrény tetején. Ott megvárhatják, amíg a divatguruk ismét menőnek ítélik őket.

Védd a kelmét!

A gardrób rendezésekor észreveheted, hogy a vállfákra bizony rátelepszik a por. Ezt nem árt megelőzni, különös tekintettel a kényesebb, ritkábban hordott darabok esetében. Amiket gyakran hordasz azokon úgysincs ideje megtelepedni a pornak.

Takard le őket egy lepedővel vagy a speciálisan erre készült huzattal. Ne feledkezz meg a moly ellenes szerekről se, hiszen ezek a kis élősködők tönkretehetik a napodat, ha a kedvenc darabjaidat előszeretettel rágcsálják meg. Kis helyen is elférnek és igazán hatékonyak ezek a molyirtó szerek, érdemes a félévente esedékes ruhapakoláskor cserélni ezeket is.

Nem egyszerű, főleg kisgyerek mellett rendben tartani a háztartást, de ha a szekrényt rendben tartod, sok felesleges pakolástól kímélheted meg magad.

Szekrényillatosító: itt találod!

 

 

Nézd meg ezt is!

Fecsegnek rólad a lábujjaid?

Gondoltad volna, hogy a lábfejed formája, a lábujjaid hosszúsága elmondja, hogy milyen a személyiséged? Nem …