Főoldal / Házi Praktikák ! / Mit keres az aktív szén a hűtőben?
fridge raid

Mit keres az aktív szén a hűtőben?

Az erős, érett sajtok vagy az olyan fűszeres ételek illata, mint amilyen a kolbászé, önmagában ínycsiklandozók, de más ételek illatával keveredve már kevésbé vonzók. A hűtőszekrény könnyen átveszi az ételek illatát, és igazán kellemetlen egyveleg születhet ezekből. Van, hogy az étel olyannyira átvesz egy domináns szagot, hogy még az íze is megváltozik, ha sokáig és rosszul tárolod a hűtőben.

Tárolj okosan

Egy alapos tisztítószeres átmosás segíthet megszabadulni a szagoktól, ha már eluralkodtak a kellemetlen illatok a hűtőben. Először viszont szabadulj meg a szagok forrásától. A romlott ételeket dobd ki azonnal.  Az erős aromájúakat pedig csomagold zárható zacskóba, vagy tartsd jól záródó tetejű műanyag dobozban. Egy hűtőtisztítást követően is feltétlenül így tárold az ételeket a hűtőben.

Tisztítsd meg alaposan

A tisztításához használhatsz enyhe mosogatószeres vizet, speciális hűtőtisztítót, de, ha nem szeretnél vegyszerrel dolgozni, akkor keverj össze ecetet és szódabikarbónát és azzal mosd át a hűtőt. Ne hagyj ki semmit, szedd ki a polcokat és ládákat is a szekrény aljából. A ládákat száradás után béleld ki papírtörlő kendővel, hogy összegyűjtse a dobozok alján a párát. Ha végeztél a hűtő tisztításával, nincs más hátra, mint gondoskodnod arról, hogy tiszta és friss illatát hetekig megőrizze.

Szagtalaníts aktív szénnel

Az aktív szén nemcsak gyomorrontáskor tesz jó szolgálatot, hanem a szagokat is magába szívja. Az Arola hűtőszagtalanító aktív szén segítségével kiválóan semlegesíti a hűtőszekrényekben összegyűlt és összekeveredett különböző ételszagokat, illatokat, így mindig higiénikusan tiszta és friss illatú lesz a hűtőszekrényed.

Így használd: A csomagolás eltávolítását követően helyezd el a hűtőszekrény egy belső, kevésbé használt területére. Jó pár hétre elfelejtheted a hűtő szag problémát!

A terméket keresd a Tilla üzletekben!

Nézd meg ezt is!

Hogyan lehet házimunkával friss illatú az otthonod?

A nyári nagy melegben te is sokszor szinte kínzásnak érzed az otthoni házimunkát? És akkor …