Főoldal / Házi Praktikák ! / 1 perces takarítós trükkök az ünnepek előtt

1 perces takarítós trükkök az ünnepek előtt

Jön a karácsony és már most elborítanak a feladatok? Úgy érzed kifog rajtad a napi házimunka, az ajándék vásárlás és a sütés főzés mellett az, hogy rendbe szedd a lakást? A nagyobb lélegzetvételű feladatokat, mint a függönymosás, ablaktisztítás, könyvespolc lepakolása és tisztítása, bútorok eltologatása most felejtsd el, inkább a gyors és hatékony megoldásokra koncentrálj!

Ha nem akarsz elveszni a teendők között, jó, ha mindent módszeresen átgondolsz és megtervezel, számba veszed a feladatokat. A legjobb, ha egy listát is készítesz, amin be tudod jelölni azokat a feladatokat, amik prioritást élveznek, és azokat, amikkel már végeztél. Így garantáltan meg lesz minden: a csodaszép ajándékok és csomagok, a bejgli és a mézeskalács, a karácsonyi menü és a tiszta lakás is!

Hogy segítségedre legyünk, az alábbiakban pontokba szedve összeállítottunk egy takarítási listát, amelyet követve az ünnepekre biztosan minden csillogni fog otthonodban.

Függönyökre

Nem kell mindig függönyt mosni! Persze ha nagyon lestrapáltak, mosógépbe velük és még Splash függönyfehérítőt is szórjunk rá, ha elszürkültnek látjuk. De ha szemre nem koszosak, csak épp a tisztaság szaga nem árad belőlük, illatosíthatod Brado Club textilfrissítő spray-vel. A mosást pedig halaszd az újévre.

Poros felületek

Van egy remek felülettisztító, amit minden felületen tudsz alkalmazni, így csupán egy fújás és a pornak annyi. Törlés után tiszta és illatos lesz minden kilincs, bútor, szemetes, csaptelep és szinte felsorolhatnánk az össze felületet. A legjobb, hogy tényleg szinte bárhol alkalmazhatod. Kíváncsi vagy melyik termékre gondolunk? Itt találod>>>

Porszívóval még gyorsabb

Morzsák mindenütt? Vagy kiborult a virágföld? Sok olyan eset van, amikor hosszabb sepregetés és törölgetés helyett a porszívó egy pillanat alatt elvégzi a munkát, meggyorsítva ezzel a takarítási folyamatokat. Ha van olyan lámpabúrád, aminek textil bevonata van, azt a legegyszerűbben a morzsaporszívó kefés sörtéjével tudod portalanítani és újjá varázsolni. 😉 A bútorokat is hamar meg tudod szabadítani a portól, ha porszívóval közelítesz feléjük.

Wc takarítás, amit utálunk

Abban biztos lehetsz, ha vendégeket vársz, hogy az illemhelyet biztosan igénybe fogják venni. Ha nincs időd az alapos sikálásra, akkor csodafegyverünk neked is segíthet. A BradoClub wc olaj azonnal eltünteti a szennyeződéseket a WC-csészéről. És ez nem minden, hiszen olyan illatos levegővel tölti meg a teret, hogy bárki belép a mosdó ajtaján a finom illatokat érezve eszébe sem fog jutni, hogy hetek óta nem volt alaposan takarítva. Ráadásul megelőzheted azt is, hogy a vendégek után extra munkát kelljen végezned, hiszen olyan bevonatot képez a fajanszon, ami taszítja a koszt. Tedd próbára a mosdókagylón is!

Nézd meg ezt is!

Grillezési kisokos – recepttel!

A nyár nem is nyár szuper grillezés nélkül. Egyrészt ez mindig remek alkalom arra, hogy …