Főoldal / Házi Praktikák ! / 3 kellemetlen eset, amitől csak egy légfrissítő tud megmenteni

3 kellemetlen eset, amitől csak egy légfrissítő tud megmenteni

Van az a nap, amikor otthon ülsz lelked nyugalmában, meghitt családi körben és egyszer csak megcsörren a telefonod: a rokonaid szólnak, hogy pár perc múlva érkeznek karácsony alkalmával és ekkor jössz rá, hogy ezt bizony egyeztettétek, csak elfelejtetted.

Persze nem feltétlen makulátlan a lakás, sőt előfordulhat, hogy olyan szagok terjengenek, amit csak kintről bejövet érezni, hiszen az orrunk könnyen hozzászokik a szagokhoz. Ezért célszerű megelőzni azt, hogy a büdös eluralkodjon a lakásban. Ha tudsz, természetesen szellőztess, de vannak olyan makacs szagok amiktől csak a légfrissítő menthet meg.

1.Csatornaszag
A legkellemetlenebb és kiszellőztethetetlen szagok egyike, amikor a bűzelzáró valamiért bemondja az unalmast és visszaengedi, amit nem kéne. Ilyenkor ellepi az egész lakást a csatornaszag. A mosdóba belépve mellbe vág, de lassacskán az egész lakásban eluralkodik a bűz. Folyasd sokáig a csapot minden vizes egységben és alaposan fújj utána légfrissítőt így gyorsan megszabadulhatsz tőle és nem égsz le a vendégek előtt sem.

2.Valami megromlott a hűtőben
Nincs is annál kellemetlenebb, amikor tálalni szeretnél valami harapnivalót vendégeid számára és a hűtőt kinyitván megcsap valami döbbenetesen kellemetlen szag. Ilyenkor azonnal keresd meg a szag forrását, dobd ki a legtávolabbi szemetesbe és használj légfrissítőt, mielőtt még bárki elkezdene körbeszaglászni.

3.Nem túl illatosat főztél

Ha előző nap bundáskenyeret reggeliztetek, vagy egy jó fokhagymás ételt készítettél, azt bizony sokszor még az elszívó sem képes eltüntetni és napokon keresztül érezni az ételszagot. Pláne, hogy az égett olaj és a fokhagyma is olyan erőteljes, hogy a textíliák is kellemesen beisszák az aromát. Ilyenkor is szellőztess amennyire csak tudsz és napjában többször fújd be a lakás különböző pontjait a légfrissítőddel.

Persze, ilyenkor már csak az a nagyon kellemetlen helyzet állhat elő, hogy kifogy a légfrissítőd, és büdös lakásban kell várnod a vendégeket. Válassz olyan gazdaságos megoldást, mint az extra nagy 300+100ml Arola légfrissítő és hosszú ideig megbízható társad lesz a bűz elűzésében! 😉

 

Nézd meg ezt is!

Nyári kertészkedési útmutató

Megérkezett a várva várt nyár, a jó időben szuper módon elfoglalhatjuk magunkat a kertben. Persze …