Főoldal / Ápoltság / Tömegközlekedés-ezekkel vigyázz!

Tömegközlekedés-ezekkel vigyázz!

Ősszel nemcsak a család apraja nagyja közlekedik többet, de bizony a bacik is egyre aktívabbak. Mondjuk elképzelhető, hogy gyermekeink inkább allergiások az iskolára és azért tüsszögnek ennyit, de sajnos az tény, hogy közösségben jobban terjednek a fertőzések. Ilyenkor jellemző, hogy az egyik haza hozza, a másik elkapja, apa-anya követi őket a betegeskedésben és már csak annak örülünk, ha a kör nem kezdődik előlröl.

Igen ám, de nemcsak az iskola és az óvoda az, ahonnan a gyerkőcök begyűjtik a makacsabbnál makacsabb vírusokat, de a bizony a tömegközlekedés sem a higiénia fellegvára! Ez pedig bizony nagyon sok családban a szülőket is érinti, hiszen sokan buszozunk, villamosozunk, HÉV-ezünk a munkahelyre aztán a lurkókért az iskolába majd haza.

Te is sokat mobilozol utazás közben?

A legtöbben azzal ütik el az időt utazás közben, hogy a mobiljukat nyomkodják. Sokszor felnőtt fejjel sem gondolunk bele abba, hogy a közösségi közlekedési eszközön, amikor megfogjuk a kapaszkodót, aztán újra elkezdjük nyomkodni a telefonunkat, máris egy csomó kórokozónak akadálymentesítettük az útját közvetlenül a nyálkahártyánkra.
Kézről telefonra, telefonról száj, orr, szem közelébe jut a baci gond nélkül és akkor összepuszilgatjuk, megölelgetjük a gyerekeket, majd kézen fogva hazavisszük őket.

Akkor most, hogy is van ez? Ki kapja el kitől a bacit? Nem minden esetben történik így, természetesen, de jobb, ha belegondolunk, hogy sokszor mi felnőttek sem vagyunk eléggé elővigyázatosak. Most, hogy jönnek a legbacisabb időszakok, figyeljünk jobban ezekre, használjunk rendszeresen kézfertőtlenítőt.

Az influenzát jobb a buszon hagyni

Tanítsd meg a gyerekeket és szoktasd rá magadat is arra, hogy tömegközlekedés után nem nyúlkálunk a szánkhoz, papír zsepibe tüsszentünk és lehetőség szerint fertőtlenítjük a kezünket ezek után. Amikor hazaértek legyen a cipő-kabát levétele után automatikusan az első, hogy együtt, alaposan kezet mostok fertőtlenítő hatású kézmosóval.
Mind tudjuk, hogy az influenza szezon a hűvös, nedves időben kezdődik, ezért jobb időben elkezdeni a védekezést és mindennapos szokássá tenni a higiéniát.

Mindig vigyetek magatokkal 50 ml-es kiszerelésű BradoLife kézfertőtlenítő gélt vagy kendőt, így utazhattok baci mentesen!

Nézd meg ezt is!

Csőben sült csirke receptek, amikért anyukád is könyörögni fog majd

Nem is kérdés, hogy anyukád csőben sült csirkéje a világon a legjobb, ezért igazából eszedbe …