Főoldal / Házi Praktikák ! / Piknik a fővárosban! Összegyűjtöttük a legjobb helyeket!

Piknik a fővárosban! Összegyűjtöttük a legjobb helyeket!

Bizony nem kell messzire menni ahhoz, hogy zöld környezetben, nyugalomban piknikezhessünk akár Budapesten. Ehhez összegyűjtöttük nektek a legszuperebb helyeket, ahol leteríthetitek a kockás pokrócot!

KOPASZI GÁT
Habár nincs a város központjában, mégis a randizás, a kutyasétáltatás, a piknikezés megfelelő helyszíne. Modern, letisztult mégis természet közeli környezet várja azokat, akik ellátogatnak ide. Kimondottan biztonságos terület, hiszen a  Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrőrse működik a gát bejáratánál.

NORMAFA
Klasszikus, város zajától elszakadós úti cél. Csend van, nyugalom és már a felfelé vezető út is gyönyörködtet. Különlegessé teszi, hogy libegővel is fel lehet jutni, ami különösen a gyerekek és a barátnők imádnak a legjobban. A nemrég rehabilitált terület végre minden igényt kiszolgál, mosdók, futópálya, fitneszpáya és igényes játszótér is várja a fellátogatókat. Budapesti panorámában gyönyörködve piknikezhetünk a város tetején.

MILLENÁRIS PARK
Az egykori Ganz-gyár helyén, a műemléki gyárcsarnokok újraformálásával jött létre a Millenáris Park. A füvesített zöld területei kiváló helyszínt kínálnak egy hosszú nap után könnyed délutáni piknikezésre. A gyerekek a Zöld Péter tematikus játszótéren mászókázhatnak kedvükre.

VÁROSLIGET
Hihetetlen, de 100 hektáros területen fekszik, hatalmas platánokkal, termáltóval, csónakázási lehetőséggel és csodás füves területekkel vár a Liget. 1813-ban a Királyi Szépítő Bizottság pályázatot írt ki „a város minden osztálya” számára egyaránt hasznos és kellemes mulatóhely megtervezésére. Így születhetett meg hosszas építkezés után Heinrich Nebbien műkertész elképzelései alapján a Városliget. A terv jól sikerült, így aztán itt tényleg minden adott, ami egy kellemes piknikezéshez kellhet.

TABÁN
A Várhegy a Gellért-hegy és a Naphegy közé eső részt nevezzük így hivatalosan. Egykor önálló település volt és a 30-as évekig kétszintes házak álltak itt. Ma nyoma sincs ezeknek itt házaknak, ma csak zöld parkjairól és romantikus hangulatáról ismerik a legtöbben. Ez egy igazi filmbe illő piknikhely, hatalmas fákkal, csendben és nyugalomban, de mégis jól megközelíthetően a város közepén.

MARGITSZIGET
A szabadidő eltöltése és persze a piknikezés koronázatlan királynője a Margitszigeti Nagyrét, ahová mindenki szívesen jár kutyákkal, kutyák nélkül, párban, gyerekekkel vagy barátokkal. A rét méretéből adódóan bárhová letelepedhetünk, nem fognak mások zavarni. A Margitsziget az 1908. évi XLVIII. törvénycikk örök időkre közkertté nyilvánította, így ez a budapestiek és az idelátogatók bármikor használhatják. Számos fejlesztés történt a szigeten, így most már egész napos elfoglaltságot jelenthet egy látogatás. A felújított, este fényárban úszó zenélő kutat egyszer mindenkinek látni kell!

FILOZÓFUSOK KERTJE
A Gellért-hegy oldalában egy jól megközelíthető, mégis titkos és ritkán látogatott hely a Filozófusok kertje. A nevét az ott álló filozófusokat ábrázoló szoborcsoportról kapta. Természetesen nem a szobroktól lesz ez a hely tökéletesen alkalmas piknikezésre, hanem a rengeteg szabad terület, a szép kilátás, és a város felé néző padok miatt, amiken ülve Budapest egy másik arcát csodálhatjuk piknikezés közben.

Bármelyik helyszínt is válaszd, ne feledkezz meg a piknikezéshez legszükségesebb felszerelésekről:

– pokróc
– műanyag pohár és tányérok – hiszen nem azért mész piknikezni, hogy palackból igyál és dobozból egyél
– egy kicsi víz kézmosáshoz – arra az esetre, ha nem találnál csapot a közelben
– Nicky törlőkendő – ami olyan vastag és puha, hogy szinte bármit képes felszívni. Megtörölheted benne a kezed,  és a koszos edényeidet is. Így otthon már kevesebbet kell mosogatnod.
És persze az ínycsiklandozó finomságokról se feletkezz meg, könnyű, nyári receptötletért kattints ide!

Nézd meg ezt is!

Csőben sült csirke receptek, amikért anyukád is könyörögni fog majd

Nem is kérdés, hogy anyukád csőben sült csirkéje a világon a legjobb, ezért igazából eszedbe …